ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Παιδείας: Στο τραπέζι Τετράμηνα, Παγκύπριες, Κανονισμοί Σχολείων

Τα θέματα θα συζητηθούν εκτάκτως την Πέμπτη, υπό την παρουσία του υπουργού Παιδείας

Της Ιωάννας Σκορδή

Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η ερχόμενη Πέμπτη (07/07/2016) για πολυσυζητημένα θέματα που αφορούν την Παιδεία και τα σχολεία μας, μιας και τίθενται στο τραπέζι και πάλι, εκτάκτως μάλιστα αυτή τη φορά, τα θέματα της εισαγωγής Εξετάσεων Τετραμήνων, του διαχωρισμού των Παγκυπρίων και των Κανονισμών για τη Λειτουργία των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού θα συζητήσει τα ανωτέρω θέματα σε έκτακτη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το πρωί και στην οποία θα παρίσταται, μάλιστα, και ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής.

Η ατζέντα της Επιτροπής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα πλούσια και ενδιαφέρουσα, μιας και η Επιτροπή θα τοποθετηθεί επί πολλών, ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την έχουν απασχολήσει εδώ και καιρό, με συζητήσεις επί συζητήσεων και επιχειρήματα ένθεν και ένθεν.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, θα συζητηθούν οι περί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί του 2016, ενώ δεύτερο θέμα στην ατζέντα της Επιτροπής είναι το Brexit και οι επιπτώσεις στους Κύπριους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πρόκειται περί αυτεπάγγελτης εξέτασης εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρώτο θέμα αναμένεται να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Σ.Ε.Δ.Μ.Ε.Κ), της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Από την άλλη, για τη συζήτηση του δεύτερου θέματος κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών,του Υπουργείου Οικονομικών,των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και των φοιτητικών παρατάξεων.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή Παιδείας αναμένεται να συζητήσει τον περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Τροποποιητικό) Νόμο του 2015 και τον περί Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (Τροποποιητικό) Νόμο του 2015, διά τοποθετήσεων. Τέλος, η ατζέντα της έκτακτης επιτροπής Παιδείας της Πέμπτης περιλαμβάνει και τον περί Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Τροποποιητικό) Νόμο του 2015.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X