ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παίρνει θέση ο Σούλτς για τους νοσηλευτές

Υπέρ της διερεύνησης για πιθανές παραβιάσεις ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απαντητική επιστολή προς τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών Ιωάννη Λεοντίου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ευχαριστώντας τον για τη διαβίβαση της ανοικτής επιστολής του οργανισμού προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Σούλτς παρατηρώντας τους στόχους του τομέα των νοσηλευτών, τάχθηκε υπέρ στη διερεύνηση για πιθανές παραβιάσεις νομοθεσίας της ΕΕ και μεταβίβασε την επιστολή της ΠΑΣΥΝΟ στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) και Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO).

Αναλυτικά η επιστολή:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διαβίβαση της ανοικτής επιστολής από τον οργανισμό σας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις προοπτικές της επαγγελματικής κατάστασης των νοσηλευτών και μαιών στη χώρα σας.

Αυτή η επιστολή έλαβε την πλήρη προσοχή μου και παρατήρησα επίσης το όραμα και τους στόχους του τομέα σας στο γενικό πλαίσιο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Είναι στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως πολιτικού θεσμικού οργάνου, να δώσει πλήρη στήριξη προς την αρχή της ίσης μεταχείρισης και να λάβει δεόντως υπόψη όλες τις κοινωνικό-επαγγελματικές κατηγορίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ιδίως σε εκείνα τα κράτη μέλη, που πρόσφατα ήταν υπό το πλαίσιο προγράμματος προσαρμογής, όπως είναι η Κύπρος.

Παρόλα αυτά, είναι στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διερευνήσει πιθανές παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αρμοδιότητες των κοινοβουλευτικών επιτροπών: Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) και Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO), διαβίβασα για ενημέρωση την επιστολή σας σε αυτές.

Με εκτίμηση,

Martin Schultz

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση