ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΕΔ: Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Απειλείται με απεργίες η δημοτική εκπαιδεύση

ΚΥΠΕ

Επιστολή με την οποία ζητά συνάντηση χωρίς άλλη καθυστέρηση, απέστειλε η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, με σκοπό τη συζήτηση του περιεχομένου της επιστολής του ημερομηνίας 4 Ιουλίου 2016 που έλαβε η Οργάνωση σχετικά με τη διαχείριση και αντιμετώπιση των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων που, εδώ και πολύ καιρό, έχουν τεθεί ενώπιον του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης θα συνέλθει στις 26 Ιουλίου 2016 για να αξιολογήσει τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου στα εν λόγω ζητήματα και αναλόγως θα λάβει τις αποφάσεις του.

Το περιεχόμενο της πολυσέλιδης επιστολής του Υπουργού προς την ΠΟΕΔ δεν ικανοποιεί την Οργάνωση και εμπεριέχει σωρεία ζητημάτων τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων και αποσαφήνισης.

Αυτά, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά στη συνάντηση την οποία ζήτησε η ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας.

Επιδίωξη της Οργάνωσης είναι η εξεύρεση των σωστών λύσεων στα εκπαιδευτικά ζητήματα που επιβάλλεται να τύχουν διαχείρισης και επίλυσης από τη νέα σχολική χρονιά 2016-17, ώστε να αποφευχθούν και οι εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, κάτι, που η ΠΟΕΔ απεύχεται.

Ως εκ τούτου θα προσέλθει στη συνάντηση, όταν αυτή ορισθεί, με πολύ καλή διάθεση προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει διαφανεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση τα πιο πάνω ζητήματα.

Οι αποφάσεις των συλλογικών σωμάτων της ΠΟΕΔ και πολύ περισσότερο η ετυμηγορία της βάσης με την ισχυρή εντολή που αυτή έδωσε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, αποτελούν για την ηγεσία καθοριστικό παράγοντα για το πώς θα πορευθεί στη συνέχεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση