ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισόβια σε 56χρονο για τη δολοφονία Κύπριας πριν 34 χρόνια

Ο δράστης θα εκτίσει ποινή τουλάχιστον 25 ετών

ΚΥΠΕ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το κακουργιοδικείο του Λονδίνου τον 56χρονο Τζέιμς Γουόρνοκ για τον βιασμό και τη δολοφονία της 17χρονης Κύπριας Γιαννούλας Γιαννή πριν από 34 χρόνια. Ο δράστης θα εκτίσει ποινή τουλάχιστον 25 ετών.

Ο Γουόρνοκ είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
Το πτώμα της νεαρής Κύπριας είχε βρεθεί από την οικογένειά της στο σπίτι τους στο Hampstead του βορείου Λονδίνου. Στις 13 Αυγούστου 1982 το θύμα είχε περάσει το πρωινό στο σπίτι με τη μητέρα της, πριν πάνε μαζί στο κατάστημα που διατηρούσε η οικογένεια στην ίδια περιοχή για γεύμα με τον πατέρα και τον αδερφό της.


Μία ώρα αργότερα η νεαρή επέστρεψε στο σπίτι μόνη για να ετοιμάσει δείπνο. Νωρίς το απόγευμα οι γονείς επέστρεψαν και αυτοί στο σπίτι, όπου βρήκαν την κόρη τους νεκρή. Είχε πέσει θύμα βιασμού και στραγγαλισμού.

Μετά από την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες ο δικαστής Χίλιαρντ είπε ότι η βαναυσότητα του εγκλήματος συνεπάγεται σημαντικό βαθμό σχεδιασμού, ενώ σχολίασε πως ο Γουόρνοκ πιθανότατα θα πεθάνει στη φυλακή. «Είναι αδύνατο να κατανοήσει κανείς πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό σε συνάνθρωπό του», πρόσθεσε ο Βρετανός δικαστής κατά την ανακοίνωση της ποινής.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει λάβει πάνω από χίλιες μαρτυρικές καταθέσεις για την υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια, καθώς κάθε τόσο γινόταν επανεξέτασή της. Για πρώτη φορά ωστόσο πραγματοποιήθηκε σύλληψη, που οδήγησε σε καταδίκη του δράστη.

Η αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζούλι Γουίλατς του τμήματος ανθρωποκτονιών και σοβαρών εγκλημάτων δήλωσε ικανοποιημένη για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Ελπίζω αυτό να φέρει ειρήνη στην οικογένειά της που έχουν ζήσει επί δεκαετίες με τον πόνο. Η σημερινή εξέλιξη είναι φόρο τιμής στην αποφασιστική δουλειά επιστημόνων και επιθεωρητών που όλα αυτά τα χρόνια δεν εγκατέλειψαν την ελπίδα σύλληψης του δολοφόνου, αλλά επίσης και στην τοπική κοινότητα που τους στήριξε», πρόσθεσε η αξιωματικός.

Η οικογένεια του θύματος δήλωσε τα εξής: «Επί περισσότερη από μισή ζωή ήμασταν υποχρεωμένοι να ζούμε με το καθημερινό βασανιστήριο των όσων συνέβησαν στην κόρη μας και αδερφή μας Λούσι (σσ: όπως την αποκαλούσαν). Όσοι τη γνώριζαν την αγαπούσαν και τη λάτρευαν. Ακόμα και με το θάνατό της άγγιξε βαθιά όσους ασχολήθηκαν με τις έρευνες για τη δολοφονία της.

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας την αστυνομία που εργάστηκε συνεχώς και ακούραστα για να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, ιδίως εκείνους που εργάστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες. Η αγάπη μας και η ευγνωμοσύνη μας πηγαίνει σε όσους έδωσαν κατάθεση και βοήθησαν σε αυτή τη δίκη και στην οικογένεια και τους φίλους που μας έχουν υποστηρίξει σε όλη τη διαδικασία. Τώρα προσευχόμαστε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη ζωή μας με λίγη ειρήνη, γνωρίζοντας πως ο δολοφόνος της αντιμετώπισε τη δικαιοσύνη και πως ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος δεν είναι πια απειλή για κανέναν άλλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X