ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχιεπίσκοπος – Μουφτής: Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για ειρήνη

Εξέφρασαν και τις ευχαριστίες τους στον Πρέσβη της Σουηδίας

ΚΥΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` και ο Μουφτής των Τ/Κ Ταλίπ Αταλάι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για αλληλοκατανόηση, για στήριξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για ειρηνική συνύπαρξη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για τελευταία φορά με τον Πρέσβη της Σουηδίας Klas Gierow, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι με την διευκόλυνση του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτη του 2011 `επιτυγχάνοντας πρωτοφανή βήματα από κοινού για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Κύπρο`.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Μουφτής αποχαιρετώντας τον Πρέσβη της Σουηδίας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμβολή του στην εδραίωση της επικοινωνίας τους και στην οικοδόμηση της ειρήνης στην Κύπρο.

Απαντώντας, ο Πρέσβης είπε ότι οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες απέδειξαν ότι ο διάλογος και η επικοινωνία αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για μια υγιή κοινωνία, στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες τυγχάνουν σεβασμού.

`Μαζί συμβάλλετε με ένα μοναδικό και πολύ παραγωγικό τρόπο στην ειρήνη στην Κύπρο`, είπε ο Πρέσβης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι θρησκευτικοί ηγέτες προέβησαν σε μια ανασκόπηση του έργου τους τελευταίους επτά μήνες και συζήτησαν για τις προτεραιότητές τους για τους επόμενους πέντε μήνες.

Επίσης, εξέφρασαν ξανά την ετοιμότητά τους να στηρίξουν τους πολιτικούς ηγέτες στην προσπάθειά τους για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη κοινή συνάντηση με όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου τον Οκτώβρη.

Ο νέος Πρέσβης της Σουηδίας αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο τον Σεπτέμβρη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση