ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατηγορούμενος ο Βγενόπουλος για το 1 εκατ., ευρώ της Focus

Καταχωρήθηκε υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης Focus, που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο.

Η υπόθεση αφορά στο ένα εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε από την εταιρεία Focus σε εταιρεία συμφερόντων του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Με βάση το κατηγορητήριο που παρουσιάσtηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενοι είναι: ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά και ο πρώην γαμπρός του Ανδρέας Κιζουρίδης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Μιχάλης Ζολώτας, ο Κυριάκος Μάγειρας και ο Μιχάλης Φόλε.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται η εταιρεία του πρώην κεντρικού τραπεζίτη A.C Christodoulou Consultants και η Focus Maritime Corp και MIG ως νομικά πρόσωπα.

Το κατηγορητήριο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει χρηματισμό, δωροδοκία, δωροληψία και πράξεις που υποδηλούν διαφθορά.

Η παραπομπή στο Κακουργιοδικείο ορίστηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο αρχείο τα δάνεια της MIG 

Όπως είχε γράψει η "Κ" (17-7-2016) η συγκεκριμένη υπόθεση της Focus είναι και η μόνη που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλο και που παραμένει ανοιχτή για τις κυπριακές αρχές. 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές από την Αθήνα, η υπόθεση με τα δάνεια της MIG και την κατάρρευση της Λαϊκής έχει μπει στο αρχείο και δεν πρόκειται να ανοίξει εκτός κι αν εμφανιστούν νέα στοιχεία. 

Την ίδια ώρα, παραμένουν άφαντοι οι Μπουλούτας και Φόρος, συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, παρόλο που οι ελληνικές αρχές αναζητούν εδώ και μήνες τα ίχνη τους. 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση