ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποζημιώσεις στην οικογένεια Κρόκου πέντε χρόνια μετά

Τερματίζεται παράλληλα το 10% και στους ωρομίσθιους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πέντε χρόνια μετά θάνατο θα δοθεί η αποζημίωση στην οικογένεια του πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου για τη θυσία του κατά την φονική έκρηξη της 11η Ιουλίου του 2011 στο Μαρί.

Αυτό αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συζήτησε το θέμα στης έφεσης που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου με την οποίαν επιδικάστηκαν αποζημιώσεις στους εξαρτώμενους του Βασίλη Κρόκου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε όπως η Δημοκρατία αποδεχθεί πλήρως τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο στην υπόθεση, ενώ την ίδια ώρα θα εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Οικονομικών όπως διαβουλευτεί με τη Νομική Υπηρεσία και να δώσει οδηγίες για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που επιδικάστηκαν χωρίς οποιονδήποτε συμψηφισμό.

Τερματίζεται το 10% και στους ωρομίσθιους

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να συμπεριλάβει και το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον περασμένο Απρίλιο και έτσι τερματίζεται κατά 10% η αποκοπή στους μισθούς των νεοεισερχομένων ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού, αφού συμπληρώσουν και αυτοί 24 μήνες συνολικής απασχόλησης.

Άρα, γίνεται μια οφειλόμενη αποκατάσταση αδικίας προς αυτούς τους ωρομίσθιους υπαλλήλους».

Ερωτηθείς τι σημαίνει για τον τόπο μας το ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ από μεγάλες εταιρείες, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «σημαίνει πολλά από όλες τις απόψεις. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση