ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρεις μέρες κράτηση για 26χρονο από Μπαγλαντές

Και τεσσάρων γυναικών από Βουλγαρία για εικονικούς γάμους

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον τεσσάρων γυναικών από τη Βουλγαρία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, απόπειρας διάπραξης ποινικών αδικημάτων δηλαδή δόλιας τέλεσης εικονικού γάμου.

Το Δικαστήριο εξέδωσε επίσης διάταγμα τριήμερης κράτησης εναντίον άνδρα από το Μπαγκλαντές 26 χρόνων για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, δόλιας τέλεσης εικονικού γάμου, τέλεσης εικονικών γάμων και απόπειρας διάπραξης ποινικών αδικημάτων δηλαδή της δόλιας τέλεσης εικονικού γάμου και τέλεσης εικονικών γάμων.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 3 Φεβρουαρίου – 29 Ιουλίου 2016 στην Λάρνακα και Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης στις 29 Ιουλίου μέλη της ΥΑΜ Λάρνακας κατόπιν πληροφορίας μετέβησαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα όπου εντόπισαν άνδρα από τη Μπαγκλαντές μαζί με τις τέσσερις ύποπτες.

Οι τέσσερις γυναίκες ανακρινόμενες προφορικά είπαν ότι λόγω της άσχημης οικονομικής τους κατάστασης, μέσω μιας ομοεθνούς τους, η οποία διαμένει στην Βουλγαρία, συμφώνησαν να έρθουν στην Κύπρο για να τελέσουν εικονικούς γάμους με άγνωστα τους πρόσωπα για το αντίτιμο των 1000 ευρώ και στην συνέχεια να φύγουν για την χώρα τους.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα με την οποία οι τέσσερις κοπέλες συμφώνησαν να τελέσουν εικονικούς γάμους έναντι αμοιβής είναι από τη Βουλγαρία και εναντίον της εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Σε γραπτή κατάθεση της μία από τις τέσσερις Βουλγάρες αποκάλυψε ότι πριν από δυο εβδομάδες ενώ ήταν στη χώρα της με την αδελφή της, την προσέγγισε μια γυναίκα η οποία τους πρότεινε να έρθουν στην Κύπρο για να τελέσουν εικονικό γάμο με άγνωστους άνδρες έναντι αμοιβής χιλίων ευρώ η κάθε μία.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ακόμα ότι το διαμέρισμα στη Λάρνακα ενοικιάζεται από τον 26χρονο ύποπτο ο οποίος εμφανίζεται να είναι παντρεμένος με τη Βουλγάρα η οποία καταζητείται.

Οι τέσσερις γυναίκες ανακρίθηκαν από την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δεν είναι θύματα εμπορίας προσώπων και ότι συμμετείχαν και οι ίδιες στη διάπραξη των αδικημάτων. Εναντίον των τεσσάρων γυναικών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και χθες συνελήφθηκαν στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας φαίνεται ότι πρόκειται για πολύ καλά στημένο κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων μεταξύ Ευρωπαίων υπηκόων και αλλοδαπών από τρίτες χώρες με σκοπό την παραμονή τους στην Δημοκρατία, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ζητώντας την κράτηση των υπόπτων για τρεις μέρες ο εξεταστής της υπόθεσης είπε μεταξύ άλλων ότι θα γίνουν εξετάσεις σε Δημαρχεία στα οποία τελούνται πολιτικοί γάμοι για να διαφανεί εάν το τελευταίο διάστημα έγιναν γάμοι μεταξύ Ευρωπαίων υπηκόων και αλλοδαπών από τρίτες χώρες με στόχο την παραμονή τους στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Το Δικαστήριο ενέκρινε τελικά το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον των πέντε υπόπτων διάταγμα τριήμερης κράτησης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση