ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:07
 

Καταφύγιο για τους ηλικιωμένους το Κέντρο Καύσωνα

Αυξημένη προσέλευση παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Περισσότερο για την παρέα παρά για τη δροσιά καταφεύγουν στο Κέντρο Καύσωνα του Δήμου Λευκωσίας οι ηλικιωμένοι, που αυτές τις ημέρες με την άνοδο του υδραργύρου παρουσιάζει αυξημένη προσέλευση. Το Κέντρο Καύσωνα, αν καταστεί ανάγκη, θα λειτουργήσει και το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα, 2 Αυγούστου, στο Κέντρο Καύσωνα ήταν συγκεντρωμένα αρκετά ηλικιωμένα άτομα, γυναίκες στην πλειοψηφία τους, που με κουβέντα και εργόχειρα ή άλλες εντός του χώρου ενασχολήσεις περνούσαν την ημέρα τους σε συνθήκες προστασίας από την ψηλή θερμοκρασία.

Η Κατερίνα Χαραλάμπους Μορέλλι λειτουργός και υπεύθυνη προγραμμάτων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, ανέφερε ότι τα προγράμματα του Πολυδύναμου τόσο για τα παιδιά και όσο και για τους ηλικιωμένους λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια του Αυγούστου και με το Κέντρο Καύσωνα παρέχεται η ευκαιρία και σε άλλους δημότες, οι οποίοι αναζητούν λίγη δροσιά και λίγη παρέα ώστε να περάσουν ευχάριστα την ημέρα τους, αφού κατά τις δύσκολες ημέρες καύσωνα είναι δύσκολο να κυκλοφορήσουν εκτός σπιτιού.

Η ιδέα του Κέντρου Καύσωνα είναι ο δημότης που ίσως υποφέρει, νιώθει μόνος ή για άλλους λόγους να θέλει να βρίσκεται κάπου ευχάριστα αυτές τις ημέρες.

Το Κέντρο Ηλικιωμένων Λευκωσίας λειτουργεί από τις 7.30 μέχρι τις 13.30, όπως και το πολυπολιτισμικό κέντρο φροντίδας παιδιών “Ουράνιο Τόξο” για παιδιά ηλικίας πέντε με δώδεκα ετών που λειτουργεί από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 18.00.

Η κ. Μορέλι διευκρίνισε ότι το Κέντρο Καύσωνα είναι ανοικτό από τις 7.30 μέχρι τις 18.00 για όλους τους Δημότες.
Το Κέντρο Καύσωνα βρίσκεται στη Νικηφόρου Φωκά 40, στο κτήριο του παλαιού γηροκομείου και πιο παλιά πτωχοκομείου, δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου.

Χθες και σήμερα που λειτουργεί το Κέντρο Καύσωνα κατά τις πρωινές ώρες δεν προσήλθε άτομο πέραν των ατόμων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ηλικιωμένων, ενώ το απόγευμα χθες προσήλθαν ένα με δύο άτομα, ανέφερε η κ. Μορέλι για να διευκρινίσει ταυτόχρονα ότι η προσέλευση στο Κέντρο Ηλικιωμένων είναι αυξημένη, γεγονός που δεικνύει την ανάγκη για τη λειτουργία του Κέντρου Καύσωνα με επέκταση των ωρών λειτουργίας.

Την Παρασκευή θα αποφασιστεί κατά πόσο οι θερμοκρασίες απαιτούν τη λειτουργία του Κέντρου Καύσωνα και η απόφαση θα ανακοινωθεί.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση