ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το πάρε δώσε Βγενόπουλου – Χριστοδούλου

Αποκαλυπτικό το κατηγορητήριο για το 1 εκατ. ευρώ του πρώην τραπεζίτη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είκοσι εννέα κατηγορίες περιλαμβάνει το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε πρόσφατα ενώπιον δικαστηρίου και αφορά μεταξύ άλλων τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Ανδρέα Βγενόπουλο την περίοδο που είχε υπό τον έλεγχό του την Λαϊκή Τράπεζα.

Το κατηγορητήριο είναι αποκαλυπτικό για τις φερόμενες σχέσεις του τότε κεντρικού τραπεζίτη με τον επικεφαλής της πρώην Λαϊκής. Βασικό σημείο του κατηγορητηρίου σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης το 1 εκατ. ευρώ που φέρεται να κατέληξε στον Χριστοδούλου.

Επίσης με βάση τις κατηγορίες προκύπτει ότι ο βασικός κατηγορούμενος πήρε και άλλα ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα οι ανακριτές θεωρούν ότι ο Χριστοδούλου πήρε 1 εκατ. ευρώ προκειμένου η MIG να πάρει τον έλεγχο της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο ίδιος όπως τονίζετε παρέλειψε να διενεργήσει σχετική έρευνα. Ο Χριστοδούλου κατηγορείται ότι ήταν θετικός απέναντι στο διορισμό του Ανδρέα Βγενόπουλου στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου προκειμένου να πετύχει τον διορισμό του τότε γαμπρού του σε υψηλό πόστο της Λαϊκής.

Συγκάλυψε την πηγή του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε ενώ γνώριζε ότι αποτελούν σοβαρό αδίκημα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται δέκα πρόσωπα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί να γίνει η διαδικασία απευθείας παραπομπής τους σε δίκη στο Κακουργιοδικείο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X