ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέχρι τη 12η Αυγούστου στις Κεντρικές Φυλακές 35χρονος

Παραδέχθηκε ενοχή για κατηγορίες μαχαιροφορίας και άλλα αδικήματα

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας καταχωρήθηκε σήμερα η υπόθεση εναντίον 35χρονου από την Ορόκλινη, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες μαχαιροφορίας, τραυματισμού, κακόβουλης ζημιάς και εμπρησμού, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 26 Ιουλίου 2016 στη Λάρνακα και την Ορόκλινη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου και παραδέχθηκε ότι διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Το Δικαστήριο όρισε την 12η Αυγούστου 2016 για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής, ενώ μέχρι τότε ο 35χρονος θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03.10 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι υπήρχαν τραυματισμένα πρόσωπα σε μουσικοχορευτικό κέντρο στη Λάρνακα.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου θαμώνες του υποστατικού ανέφεραν ότι ο ύποπτος μετά από λογομαχία ανέσυρε μαχαίρι και προκάλεσε θλαστικά τραύματα σε τρεις άνδρες, έναν από την Παλαιστίνη, έναν από την Ορμήδεια (ιδιοκτήτης του υποστατικού) και έναν από τη Λάρνακα.

Τα τρία πρόσωπα διακομίστηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών απολύθηκαν.

Η Αστυνομία εντόπισε εντός του υποστατικού το μαχαίρι, που σύμφωνα με μαρτυρία χρησιμοποίησε ο ύποπτος, και το παρέλαβε ως τεκμήριο. Πρόκειται για ανοιγόμενο μαχαίρι με μυτερή άκρη, με μήκος λεπίδας εννιά εκατοστών.

Στο μεταξύ, γύρω στις 03.40 επίσης στις 26 Ιουλίου εξερράγη πυρκαγιά σε μπυραρία, που βρίσκεται στην Ορόκλινη, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από εξετάσεις διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο μπροστινό μέρος της μπυραρίας.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα κίτρινο βαν να εγκαταλείπει τη σκηνή και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε ότι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι ο ύποπτος της προηγούμενης υπόθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε από την Αστυνομία, ο ύποπτος γύρω στη 01.30 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου μετέβη στη μπυραρία στην Ορόκλινη και εκδιώχθηκε αφού προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Γύρω στις 03.50 τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ο 35χρονος ύποπτος επέστρεψε στο μουσικοχορευτικό κέντρο στη Λάρνακα, όπου “εσκεμμένα και παράνομα προσέκρουσε” με το κίτρινο βαν αυτοκίνητο που οδηγούσε στη βιτρίνα του υποστατικού.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου εντόπισαν ακινητοποιημένο το βαν αυτοκίνητο στο σημείο όπου προσέκρουσε πάνω στο πεζοδρόμιο.

Στη συνέχεια, ο ύποπτος κατευθύνθηκε πεζός στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας όπου παραδόθηκε. Ο 35χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχεται τη διάπραξη των αδικημάτων του εμπρησμού και της κακόβουλης ζημιάς, ωστόσο δεν παραδέχθηκε τα αδικήματα της μαχαιροφορίας και του τραυματισμού.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στις 26 Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του που έληξε σήμερα, οπότε η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση