ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός Αστυνομίας: Μεγάλη επιτυχία της ΥΚΑΝ η κατάσχεση ναρκωτικών

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο τα 156 κιλά κοκαΐνης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Χθες όπως γνωρίζετε, εξελίχτηκε μια πάρα πολύ σημαντική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σχολιάζοντας την κατάσχεση 156 κιλών κοκαΐνης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτη στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίσαμε ποτέ στην Κύπρο, αφού η μεγαλύτερη μέχρι χθες ήταν η υπόθεση των 100 κιλών το Μάρτιο του 2015.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΥΚΑΝ εντοπίστηκαν σε δύο ηλεκτρογεννήτριες, εντός των δοχείων καυσίμων, 142 συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους 156 κιλών.

Το φορτίο ξεκίνησε από χώρα της Λατινικής Αμερικής με ενδιάμεσους σταθμούς άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, για να καταλήξει στην Κύπρο. Η ποσότητα, ανέφερε, «η αξία της οποίας ξεπερνά σε χονδρική τιμή τα 10 εκατομμύρια ευρώ και σε λιανική τα 60 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι θα επανεξαγόταν, είτε ολόκληρη είτε μέρος αυτής, σε άλλη χώρα».

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο Ελληνοκύπριος ιδιοκτήτης της αποθήκης και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του Διευθυντή της Εταιρείας εισαγωγής των ηλεκτρογεννητριών μέσα στις οποίες ανευρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Από πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν φαίνεται ότι αυτός βρίσκεται στο εξωτερικό και γίνονται διευθετήσεις για την έκδοση ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης» είπε ο κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, είπε, “ θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευαρέσκεια μου για την μεγάλη αυτή επιτυχία της Υ.ΚΑ.Ν. και τα συγχαρητήρια μου στη Διοίκηση και σε κάθε ένα μέλος ξεχωριστά”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X