ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό ατμόν ο Υπουργός Δημοσίας τάξης και ο Αρχηγός Αστυνομίας

Ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή θα διορίσει η Κυβέρνηση αναφέρει ανακοίνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το ζήτημα που προκάλεσε αναταραχή στην Αστυνομία ήταν ο κακός χειρισμός πληροφοριών που είχαν λάβει οι Αρχές από την Ιντερπολ Σερβίας, όπως αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία από την Ιντερπολ Σερβίας για την άφιξη Σέρβων εκτελεστών στα κατεχόμενα. Η Αστυνομία αξιολογώντας τις πληροφορίες επικοινώνησε με λάθος άτομα και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ήρθε σε επαφή με τον φερόμενο οργανωτή του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, όπου μεταξύ άλλων έπεσε νεκρός από πυρά ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης.  

Το περιστατικό που έγινε έχει θέσει υπ' ατμόν τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Μάλιστα γνωστός δικηγόρος εκτός του Δημοκρατικού Συναγερμού ισχυρίζεται πως προσεγγίστηκε από τον Πρόεδρο για τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με εντολή την πλήρη αναδιοργανωση της αστυνομίας και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Το λάθος τηλεφώνημα

Το λάθος τηλεφώνημα που έγινε τον Μάρτιο από την Αστυνομία σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν με την Ιντερπολ Σερβίας, έδωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» το πλεονέκτημα στους οργανωτές του φονικού. Για την ακρίβεια, αστυνομικός της Ιντερπολ Λευκωσίας προσπαθώντας να έρθει σε επικοινωνία με την Σερβία, χρησιμοποίησε αριθμό τηλεφώνου που υπήρχε στα αρχεία. Αντί όμως να απαντήσει η Ιντερπολ Σερβίας, στην άλλη πλευρά της γραμμής ήταν ο εγκέφαλος της δολοφονίας, ο οποίος πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του μετέπειτα.

Αν και ενημερώθηκαν οι ανώτεροι του Αστυνομικού, το μακελειό δεν απετράπει, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ατόμων. Το περιστατικό αφήνει εκτεθειμένους τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τους χειρισμούς των πληροφοριών και της υπόθεσης.

Ορίζεται ποινικός ανακριτής

Νωρίτερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ότι πρόκειται να διερευνηθεί από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή στο πλαίσιο της όλης υπόθεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Ανακοίνωση της Αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβει και πρόκειται να διερευνηθεί. Όπως τονίζουν οι «διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων, που προκύπτουν μέσα από το σημερινό δημοσίευμα, θεωρούμε ότι αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα υπηρεσιακή συμπεριφορά για την οποία θα οριστεί Αξιωματικός για τη διενέργεια έρευνας των συνθηκών και περιστάσεων διαρροής των υπηρεσιακών εγγράφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση