ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΣΥΚΙ: Καταρρέουν τα δημόσια νοσηλευτήρια

Το Υπουργείο Υγείας δεν παραδέχεται ότι υπάρχει υποστελέχωση αναφέρει ο Σ. Κούμας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων λόγω της σοβαρότατης υποστελέχωσης που υπάρχει σε διάφορα Τμήματα, από το κύμα φυγής των κυβερνητικών γιατρών προς τον ιδιωτικό τομέα, κρούει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας, καλώντας εκ νέου το Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών να λάβουν μέτρα επίλυσης του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κούμας αναφέρει πως το κύμα φυγής των γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζεται χωρίς καμιά προσπάθεια αναχαίτισης του από τους αρμόδιους φορείς. “Με τους ρυθμούς που πάμε και τη διάθεση που έχουμε να διορθώσουμε διάφορα πράγματα, τα νοσηλευτήρια μας σίγουρα θα καταρρεύσουν”, τόνισε.

“Η φυγή των κυβερνητικών ιατρών είναι μεγάλη και συνεχίζεται με το πιο πρόσφατο παράδειγμα την παραίτηση της Ογκολόγου της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Δεν μπορεί κανείς να στεριώσει. Υπάρχει έλλειψη κινήτρων, προοπτικής, μισθοδοσίας και εργατικών συνθηκών, που όλα αυτά αναγκάζουν τους γιατρούς να μην μένουν πλέον στο δημόσιο”, σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, το πρόβλημα άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο που άρχισαν οι πρώτες ‘πιέσεις’, με τους κυβερνητικούς γιατρούς να εγκαταλείπουν τον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα οι κλινικές των νοσηλευτηρίων συνεχώς να υποστελεχώνονται και να μην είναι σε θέση να λειτουργούν ομαλά, με κίνδυνο και την υγεία των ασθενών.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν παραδέχεται ότι υπάρχει υποστελέχωση Τμημάτων στα νοσηλευτήρια, ούτε και το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπάρχουν Τμήματα, συνέχισε, τα οποία είχαν τέσσερεις γιατρούς και τώρα εργάζονται με δύο, είχαν επτά γιατρούς και τώρα εργάζονται με τέσσερεις, και είναι υπαρκτά παραδείγματα. Αυτοί, σημείωσε, πρέπει να μας πουν γιατί υπάρχει αυτή η κατανομή των γιατρών.

Ο κ. Κούμας ανέφερε ότι με την πρόσληψη 28 ιατρών που συζητείται δεν θα λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης, “για τον απλούστατο λόγο ότι εξαρτάται ποια κριτήρια βάζουμε για να στελεχώσουμε κάποια Τμήματα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση