ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ασφαλείς στην Κύπρο οι επιβάτες της Cobalt

Οι επιβάτες της δραματικής πτήσης Cobalt αναχώρησαν με το ίδιο αεροσκάφος μετά τις 20:00

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι επιβάτες της δραματικής πτήσης Cobalt αναχώρησαν με το ίδιο αεροσκάφος λίγο μετά τις 20:00 με προορισμό την Λάρνακα. Το  αεροσκάφος  ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 12:20 το μεσημέρι.

Η πτήση ξεκίνησε κανονικά από το αεροδρόμιο Μακεδονίας με προορισμό την Λάρνακα. Κατά την πτήση διαπιστώθηκε δυσλειτουργία με μια βαλβίδα η όποια τροφοδοτούσε το εσωτερικό του αεροσκάφους με αέρα.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε και πρόβλημα και με δεύτερη βαλβίδα. Αμέσως ο πιλότος ξεκίνησε την διαδικασία προσγείωσης για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Διαψεύδονται έντονα οι πληροφορίες για αποσυμπίεσα της καμπίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το πρόβλημα με την μια από τις δυο βαλβίδες αέρα του αεροσκάφους, αρχικά, παρουσιαστικά πέντε με έξι λεπτά μετά την απογείωση από το Μακεδονία και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 8 χιλιάδες πόδια.

Το αεροπλάνο περίμενε να πάρει σειρά προσγείωσης.

Σε ότι αφορά την αναμονή 40 λεπτών πάνω από το αεροδρόμιο της Αθήνας αυτή αποδίδεται στην μεγάλη κίνηση που υπήρχε. 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και έτυχαν σε έλεγχο οι μηχανές του αεροσκάφους, με επιτυχία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Φιλοκυπρος Ρουσουνιδης ανέφερε στην «Κ» οτι οι πιλότοι της εταιρείας έχουν εντολή να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και στα πιο ασήμαντα περιστατικά και να προσγειώνουν τα αεροπλάνα.

Δηλώσεις επιβατών

«Ο πιλότος αντιλήφθηκε αμέσως ότι υπήρχε πρόβλημα και μας ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιούσαμε αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα. Υπήρξε φυσικά αναστάτωση αλλά ξέραμε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο», δηλωσε στην «Κ» επιβάτης της πτήσης.

«Κάναμε κύκλους πάνω από την Αθήνα για περίπου σαράντα λεπτά και μετά προσγειωθήκαμε. Κάποιοι από τους επιβάτες φοβήθηκαν, όμως γενικά υπήρχε ψυχραιμία. Μπήκαμε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την κάρτα transit passenger και αναμένουμε να μας ανακοινώσουν πότε θα αναχωρήσουμε. Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο, και όλοι σχεδόν οι επιβάτες είναι Κύπριοι», δήλωσε ο δεύτερος επιβάτης  στην «Κ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση