ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα έφοδος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Τμήμα Αρχαιοτήτων Πάφου

Επιβεβαιώνει ο Γενικός Ελεγκτής

ΚΥΠΕ

Έφοδο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έκαναν σήμερα πέντε λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Πάφο, όπου προέβησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προέβησαν σε έλεγχο στο αρχαιολογικό πάρκο («Ψηφιδωτά») και στους «Τάφους των Βασιλέων» στην Κάτω Πάφο, καθώς και στο τοπικό μουσείων Κουκλιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα Κούκλια ο έλεγχος επικεντρώθηκε σε καταγραφή αρχαιοτήτων που βρίσκονται σε υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, ενώ στους άλλους δύο αρχαιολογικούς χώρους (Ψηφιδωτά και Τάφοι των Βασιλέων), ο έλεγχος φαίνεται να αφορούσε κυρίως θέματα ελέγχου εισπράξεων.

Επιβεβαιώνει ο Γενικός Ελεγκτής

Tις πληροφορίες για τη σημερινή και χθεσινή έφοδο λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Αρχαιοτήτων στην Πάφο για συλλογή διάφορων στοιχείων, επιβεβαίωσε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφέροντας ότι οι έρευνες έγιναν “στη βάση συγκεκριμένων καταγγελιών”.

“Εκ πρώτης όψεως οι καταγγελίες δεν είναι αβάσιμες”, υπογράμμισε ο κ. Μιχαηλίδης αναφέροντας ότι έλεγχος από την Υπηρεσία του “γίνεται στη βάση συγκεκριμένων καταγγελιών, οι οποίες αφορούν θέματα ανεπάρκειας της διαδικασίας φύλαξης των αρχαιοτήτων που εντοπίζονται στη διάρκεια ανασκαφών και θέματα ατασθαλιών σε σχέση με εισπράξεις που αφορούν επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους”.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αυτό είναι πολύ πρόωρο και σημείωσε ότι έχει συλλεχθεί μεγάλος αριθμός στοιχείων.

“Εκ πρώτης όψεως οι καταγγελίες δεν είναι αβάσιμες”, σημείωσε.

Επιπλέον, ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι “θα συλλεχθούν και άλλα, πρόσθετα στοιχεία, αύριο από τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στη Λευκωσία”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση