ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλληπητήρια Αναστασιάδη για το θάνατο Ζαφειρίου

Στην κηδεία του Θ. Ζαφειρίου ο Γ. Ομήρου

Αναχωρεί αύριο το πρωί για Θεσσαλονίκη ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Συλλούρη στην κηδεία του Έλληνα πρώην καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κηδεία του Θανάση Ζαφειρίου θα τελεστεί αύριο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φίλυρον του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, της μείζονος Θεσσαλονίκης.

Συλληπητήρια από τον ΠτΔ

Τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή του δήλωση.

Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο του μοναδικού επιζήσαντα του καταρριφθέντος Noratlas της επιχείρησης «Νίκη 4» το 1974, Θανάση Ζαφειρίου, ο οποίος μετέβαινε μαζί με άλλους 32 ήρωες στην Κύπρο για να προασπίσουν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας. 

Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα.

Ο Ζαφειρίου ήταν ο μοναδικός επιζήσας του τραγικού μεταγωγικού αεροσκάφους “NORATLAS 4”, που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά κατά την πρώτη μέρα της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση