ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκρεμούν 37 χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας

Τελευταία ημέρα σήμερα για ανανέωση των εξαμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελευταία ημέρα σήμερα για ανανέωση των εξαμηνιαίων αδειών κυκλοφορίας Μηχανοκίνητων Οχημάτων και οι οδηγοί τρέχουν να προλάβουν, αφού σύμφωνα με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μέχρι σήμερα το πρωί ανανέωσαν 65 χιλιάδες οδηγοί από το σύνολο των 102 χιλιάδων. Οι υπόλοιποι 37.000 θα έχουν μόνο τη σημερινή ημέρα για να πληρώσουν, αλλιώς από αύριο θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Όπως ανέφερε στο 24news, ο Γιάννης Νικολαΐδης, λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, όσοι δεν καταφέρουν σήμερα να ανανεώσουν την άδειά τους, από αύριο θα έχουν επιβάρυνση 10 ευρώ συν 10% του ποσού που χρωστούν. Αν για παράδειγμα, ένας οδηγός χρωστά το ποσό των 100 ευρώ, από αύριο θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 120 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 9/9/16 το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και η Αστυνομία θα αρχίσουν συστηματικούς ελέγχους και καταγγελίες οχημάτων, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς να έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας τους. Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, τις πρώτες 2-3 ημέρες, Αστυνομία και Τμήμα, θα προειδοποιούν τους οδηγούς και θα είναι πιο χαλαροί με τα εξώδικα.

Τα έσοδα του Τμήματος Μεταφορών μέχρι στιγμής από τις εξαμηνιαίες άδειες κυκλοφορίας είναι της τάξης των 6,5 εκατομ από τα 10 εκατομ που υπολογίζονται, ενώ για τις ετήσιες άδειες τα έσοδα είναι της τάξης των 100 εκατομ.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Μεταφορών είχε δώσει δυόμιση μήνες παράταση στην ανανέωση των εξαμηνιαίων αδειών.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεωθούν:
(α) στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy
(β) σε Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα
(γ) σε εμπορικές Τράπεζες
(δ) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ)
(ε) στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (ΤΤΥ)
(στ) στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών

 

Πηγή: 24news

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση