ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατάδικος επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο νοσοκομείο Αθαλάσσας

Στάση εργασίας αυτή την ώρα, μετά που χτυπήθηκαν έξι άτομα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χαμός προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, γύρω στις 20:00 χθες το βράδυ όταν κατάδικος όπου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, έπαθε ξαφνική κρίση, με αποτέλεσμα να σπάσει ό, τι έβρισκε μπροστά του και να τραυματίσει τρεις νοσηλευτές και δύο αστυνομικούς.

Ο κατάδικος που είχε μεταφερθεί από τις Κεντρικές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας την προηγούμενη Κυριακή, και ο οποίος δεν ήταν υπό την επίβλεψη δεσμοφυλάκων, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έσπαζε ότι έβρισκε μπροστά του και χτύπησε τρεις νοσηλευτές, καθώς και δύο μέλη της Αστυνομίας που κλήθηκαν στο Νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, ο κατάδικος κατάφερε, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, να σπάσει το πόδι του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από ώρα να περάσουν χειροπέδες στον βαρυποινίτη, με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί η φαρμακευτική του αγωγή καθώς και οι πρώτες βοήθειες. Ο κατάδικος αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο τμήμα των πρώτων βοηθειών και βρίσκεται υπό τη φρούρηση τριών δεσμοφυλάκων.

Ανάστατοι οι νοσηλευτές

Μετά το χθεσινό περιστατικό, το Δ.Σ. του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, πραγματοποίησε σήμερα στις 11 το πρωί δίωρη στάση εργασίας στο προαύλιο του Θαλάμου εισδοχής αντρών, ως πρώτο μέτρο για τη μη φρούρηση των καταδίκων, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. για να αποφασισθεί κλιμάκωση των μέτρων, μη εξαιρουμένης της απομάκρυνσης των μελών από την Πτέρυγα 10 των Κεντρικών Φυλακών, σε περίπτωση που θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.

Υπεύθυνος ψυχικής υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, ο οποίος εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Αθαλάσσας χθες, ανέφερε πως είναι λυπηρό, ότι οι νοσηλευτές αναγκάζονται να προβούν ακόμα μια φορά σε στάση εργασίας και όπως ελπίζει αυτή θα είναι και η τελευταία, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να θέτουν την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο.

«Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο. Η νομοθεσία το απαιτεί σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου να εφαρμόζεται η φρούρηση των κατάδικων. Αυτό δεν συμβαίνει στο νοσοκομείο Αθαλάσσας. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είπε πως σε περίπτωση που έχουμε στο νοσοκομείο πάνω από 4 κατάδικους να εφαρμόζεται η νομοθεσία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος ασθενής όταν ήρθε στο ψυχιατρείο υπήρχε μέσα στο φάκελό του γραπτώς και ρητώς ότι πρέπει να έχει φρούρηση από δεσμοφύλακα, αλλά δυστυχώς δεν την είχε. «Μας είπαν ότι έχουν οδηγίες από τη διεύθυνση των φυλακών ότι πρέπει να είναι πάνω από 4 τα περιστατικά για να μας στέλνουν βοήθεια», σημείωσε.

Προηγούμενη ενημέρωση

Στάση εργασίας ως αντίδραση πραγματοποιούν αυτή την ώρα, μέλη και προσωπικό του ψυχιατρείου Αθαλάσσας, μετά και τα όσα έγιναν χθες βράδυ όπου κατάδικος επιτέθηκε και χτύπησε έξι νοσηλευτές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ζήτημα της συνοδείας καταδίκων από τις Κεντρικές φυλακές στο ψυχιατρείο έχει επιτακτικά τεθεί και από την ΠΑΣΥΝΟ, δίχως όμως να δοθεί λύση.

Μέλη της συντεχνίας είχαν διατυπώσει τη θέση πως όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών πρέπει να συνοδεύονται, και πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση