ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστρικό φαινόμενο η μυστήρια έκρηξη που ταρακούνησε την Κύπρο (upd)

Τι δηλώνει στην «Κ» ο Π. Ραζής, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ταρακούνησε τα ξημερώματα την Κύπρο ενώ κάτοικοι στα χωριά Αυδήμου, Φασούλα, Άγιος Θεόδωρος και Αγρός είδαν προηγουμενως ένα φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό.

Αμέσως μετά κάτοικοι των περιοχών κατήγγειλαν ότι η γη σείστηκε, κάτι που έγινε αισθητό και στην Λευκωσία.

Η λάμψη έγινε ορατή και από μοναδες της Εθνικής Φρουράς περιοχής Τροόδους οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά για το φαινόμενο.

Η πρώτη ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για αστρικό φαινόμενο και για το σκοπό αυτό αξιωματικοί της Ε.Φ διερευνούν τις πληροφορίες από άτομα που είδαν τη λάμψη.

Στην ερώτηση μας εάν είναι δυνατό να γίνει ορατή από την Κύπρο κάποια δοκιμή στρατιωτικού όπλου στην ευρύτερη περιοχή, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας δεν έχουν εντοπιστεί τεκμήρια που να καταδεικνύουν έκρηξη, ενώ και οι ομάδες της Δύναμης που διερευνούν το θέμα προσανατολίζονται στο σενάριο έκρηξης μετεωρίτη.

Τι δηλώνει στην «Κ» ο Π. Ραζής, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Από την πλευρά του ο Πάνος Ραζής, Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου εξήγησε  στην «Κ» ότι όταν οι μετεωρίτες προσπίπτουν στην ατμόσφαιρα της γης, τότε υπάρχει το φαινόμενο της τριβής και λόγω της μεγάλης ταχύτητας το αστρικό σώμα φλέγεται και κομμάτια του αποκολλώνται. Έτσι, στην περίπτωση που είναι μετεωρίτης τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εντοπιστούν υπολείμματα.

Επισήμανε δε, ότι οι μαρτυρίες πολιτών για ταρακούνημα μετά την λάμψη, δείχνει ότι το φαινόμενο σημειώθηκε πολύ κοντά στην Κύπρο. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να πρόκειται για δορυφόρο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X