ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 12 το τελευταίο κουδούνι σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Δίωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ σήμερα που δεν αποκλείει κλιμάκωση των μέτρων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι από την ΠΟΕΔ, παρά την έκκληση του Υπουργού Παιδείας και των οργανωμένων γονέων για αναστολή των μέτρων.

Τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία θα διακοπούν στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στα κοινοτικά νηπιαγωγεία.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την αργοπορημένη και ελλιπή, -όπως υποστηρίζουν- στελέχωση των σχολείων, όσον αφορά μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που ακόμα συνεχίζονται, ενώ είναι έντονα ενοχλημένοι με το διορισμό αντικαταστατών εκπαιδευτικών για την κάλυψη, -όπως αναφέρουν-, μονίμων αναγκών.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε πως είναι ακατανόητη η απόφαση της ΠΟΕΔ, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση πλήττει μαθητές κι γονείς.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, καταγράφει όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για πλήρη στελέχωση των σχολείων, γεγονός το οποίο έχει επιτευχθεί.

«Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι τα σχολεία μας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκριτικά με το τι ίσχυε σε προηγούμενες χρονιές είναι πλήρως στελεχωμένα και ότι λειτουργούν ομαλά και κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Και συνεχίζει πως η ίδια η ΠΟΕΔ τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων είχε με δηλώσεις της αναφέρει πως η σχολική χρονιά άρχισε με μικροελλείψεις σε φυσιολογικά πλαίσια.

«Δεν θα κάνουμε πλάτες στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο για τους δικούς του λόγους είτε θέλει να ωραιοποιεί την κατάσταση είτε να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Ας πάει σε ακριτικό σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας το οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμη. Ας πάνε να ρωτήσουν τους γονείς συγκεκριμένου σχολείου που τις τελευταίες ημέρες έχει μετακινηθεί η δασκάλα της πρώτης τάξης και φεύγει για μέρα για να καλύψει ανάγκες σε άλλο σχολείο. Υπάρχει νηπιαγωγείο το οποίο ακόμη και σήμερα η σχολική βοηθός συνεχίζει να εκτελεί χρέη νηπιαγωγού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Στις 27 του μηνός η ΠΟΕΔ θα συνεδριάσει για να αξιολογήσει την κατάσταση και εάν δεν αλλάξει κάτι τότε τα απεργιακά μέτρα θα ενταθούν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση