ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτά μέχρι και το Νοέμβριο τουριστικά καταλύματα

Ικανοποιημένοι οι τουριστικοί φορείς της Πάφου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Δελτίο Τύπου

Ικανοποίηση εκφράζουν οι τουριστικοί φορείς της Πάφου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού από φέτος κάποια ξενοδοχειακά καταλύματα θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι τον Νοέμβριο και κάποια άλλα μέχρι τον Ιανουάριο ενώ η νέα τουριστική σαιζόν αρχίζει νωρίτερα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι συγκροτημένες προσπάθειες που έχει καταβάλει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης της Επαρχίας Πάφου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο καθώς και όλοι οι οργανωμένοι φορείς έχουν φέρει αποτέλεσμα αφού αυτή τη στιγμή οι πληρότητες των ξενοδοχείων βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά και στις πλείστες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι αυτή η καλή χρονιά θα συνεχίσει και μέσα στο Νοέμβριο και ενδεχόμενα αρχές Δεκεμβρίου και ευχήθηκε όπως ακολουθήσουν επιπρόσθετες κρατήσεις ώστε η σαιζόν να σημειώσει πολύ υψηλή πληρότητα.

Πρόσθεσε ωστόσο πως θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από τους ξενοδόχους, από τα κέντρα εστιάσεων , τα καταστήματα της τουριστικής περιοχής και τους άλλους τους οποίους συνεισφέρουν στον τουρισμό να παραμείνουν ανοικτά ώστε να υπάρχει ζωή στην Πάφο, αφού –όπως είπε- αυτό αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο για να έχουμε μια περίοδο με ικανοποιητική προσέλευση τουρισμού.

Ο κ. Δημητριάδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θεωρούν ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο το οποίο πρέπει να προκύψει αν πράγματι θέλουμε να έχουμε ψηλό ποσοστό τουρισμού και την περίοδο της εποχικότητας.

Επεσήμανε επίσης, πως όλοι οι οργανωμένοι φορείς του τουρισμού θα πρέπει να ικανοποιήσουν τους τουρίστες αλλά και να καταβάλουν περαιτέρω προσπάθειες προς τα έξω ώστε να έρθει περισσότερος τουρισμός κατά την περίοδο της εποχικότητας , να αυξηθούν οι πληρότητες, να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς τον αερολιμένα της Πάφου ώστε να έχουμε μια επιτυχή χρονιά.

Εξάλλου ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης, ανέφερε πως με βάση τα προγράμματα των διοργανωτών ταξιδίων και των αεροπορικών εταιρειών θα υπάρχει αρκετή τουριστική κίνηση μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ κάποιες μονάδες θα παραμείνουν σε λειτουργία ολόχρονα.

Είπε μάλιστα πως “η νέα τουριστική χρονιά το 2017 αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς από τα τέλη Φεβρουαρίου με τα τέλη Μαρτίου” .

Ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τις μελέτες που εκπονούνται και έχουν ως στόχο, την αριθμητική και μόνο αύξηση του τουρισμού χωρίς να ικανοποιείται η τουριστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες των φόρων και του ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει αυξημένους αριθμούς τουριστών.

Η Κύπρος θα πρέπει να στραφεί στην ποιότητα και να διαφοροποιηθεί από γειτονικούς προορισμούς ανέφερε ο Θέμης Φιλιππίδης αφού το ίδιο της το προϊόν διαφέρει από τους γειτονικούς αυτούς προορισμούς.

Ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε πως στόχος των ξενοδόχων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Είπε μάλιστα, πως αυτή η αναβάθμιση θα επέλθει όχι μόνο από την αναβάθμιση των ιδίων των τουριστικών μονάδων αλλά ολόκληρης της υποδομής στις πόλεις και στα χωριά της Κύπρου που υποστηρίζουν τον τουρισμό της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση