ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρέλαβε πακέτο με 4 κιλά κάνναβης και τον συνέλαβαν

Μπλόκο και χειροπέδες σε 24χρονο, καταζητείται 30χρονος

Newsroom K

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 24χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της ΥΚΑΝ σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και πλαστοπροσωπία, αδικήματα που διενεργήθηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2018 στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, γύρω στις 4 χθες το απόγευμα ο 24χρονος μετέβη σε γραφείο ταχυμεταφορών στη Δρομολαξιά προκειμένου να παραλάβει πακέτο που έφτασε από την Ελλάδα. Ο νεαρός παρέλαβε το πακέτο και ενώ βρισκόταν στην Οδό Δήμητρας στη Δρομολαξιά άνδρες της ΥΚΑΝ τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Από έρευνες που διενεργήθηκαν, φάνηκε ότι στο πακέτο ήταν αναγραμμένο άλλο όνομα, ωστόσο, για την παραλαβή παρουσιάστηκε ο 24χρονος, ο οποίος όπως αποκάλυψε στην Αστυνομία, θα το παρέδιδε σε 30χρονο από τη Λάρνακα. Εντός του πακέτου υπήρχε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού βάρους 3,985 γραμμαρίων.

Ανακρινόμενος ο νεαρός ανέφερε ότι τον είχε μεταφέρει στο γραφείο ταχυμεταφορών συγκεκριμένο άτομο, το οποίο του είπε να παρουσιαστεί ως ο παραλήπτης του πακέτου. Στην κατοχή του 24χρονου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες η μία εκ των οποίων ήταν το νούμερο που βρισκόταν αναγραμμένο στο πακέτο ως τηλέφωνο επικοινωνίας του παραλήπτη.Ο νεαρός έδωσε στους άνδρες της ΥΚΑΝ διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν ενδελεχώς, ενώ η Αστυνομία προέβη σε έρευνες σε δύο οικίες στη Δρομολαξιά.

Όπως ανέφερε ο εξεταστής της υπόθεσης η ΥΚΑΝ πιστεύει ότι πιθανόν ο νεαρός να είναι μέλος σπείρας που εισάγει στην Κύπρο ναρκωτικά από το εξωτερικό και τα διακινεί στο νησί.

Πρόσθεσε πως αναμένεται να ληφθούν 20 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, από το γραφείο ταχυμεταφορών, από το αεροδρόμιο από όπου έφτασε το πακέτο, ενώ θα ζητηθεί και η βοήθεια της Europol για το κιβώτιο που έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Ανέφερε ακόμα πως αναζητούνται ο προμηθευτής των ναρκωτικών, το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 24χρονο, οι πιθανοί συνεργάτες του στην Κύπρο καθώς και ένα άτομο που φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση.

Επίσης αναζητούνται οι τελικοί παραλήπτες των ναρκωτικών, αφού από τη μεγάλη ποσότητα φαίνεται ότι η κάνναβης προοριζόταν για αρκετά άτομα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, θα ζητηθεί η αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 24χρονου για εντοπισμό και άλλων ατόμων, που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ θα εξεταστεί κατά πόσον ο ύποπτος παρέλαβε και άλλα πακέτα στο παρελθόν, που ενδεχομένως να περιείχαν ναρκωτικά, όπως και η προέλευση τους.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της ΥΚΑΝ και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για 8 μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση