ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στη Μαραθούντα

H κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν ήταν εύκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής

ΚΥΠΕ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία Αρκοκαίνα -έδαφος Μαραθούντας- στην Επαρχία Πάφου κατασβέστηκε πλήρως τρεις ώρες μετά το ξέσπασμα της. Εντούτοις, στη σκηνή παρέμεινε όχημα της Πυροσβεστικής για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της.

Ο Υπαστυνόμος Τρύφωνας Κωνσταντίνου ανέφερε από την σκηνή της πυρκαγιάς ότι το μήνυμα στην πυροσβεστική υπηρεσία για την πρόκληση της λήφθηκε στις 09:30 .Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση επιστρατεύοντας, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου και των αγροτικών πυροσβεστικών σταθμών Κελοκεδάρων και Στρουμπιού.

Για την κατάσβεση της εργάστηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα από το Ταμείο Θήρας και ένα καδενοφόρο όχημα από την Επαρχιακή Διοίκηση. Λόγω του δύσβατου της περιοχής επιστρατεύθηκαν, συνέχισε, και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτίμησε πως η κατάσβεση της πυρκαγιάς δεν ήταν εύκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε –όπως είπε- κατορθωτή η κατάσβεση της. Σημαντική ήταν και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής για την κατάσβεση της φωτιάς .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση