ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εξετάζει την αδειοδότηση του θεάτρου της Σαλαμίνας ο Γεν. Ελεγκτής

Επιστολή - ερώτημα από πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος προς τον Ο. Μιχαηλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιπαραθέσεις εξακολουθεί να προκαλεί η παρουσίαση της τραγωδίας "Αντιγόνη", στο κατεχόμενο θέατρο της Σαλαμίνας.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι είναι υποχρέωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να διερευνήσει τη διαδικασία αδειοδότησης, καθώς και τις δαπάνες, πολύ περισσότερο, πρόσθεσε, αφού έλαβε επιστολή - ερώτημα από πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι αφού το γραφείο του λάβει γραπτώς την απάντηση του ΘΟΚ, θα αποφασίσει εάν τίθεται θέμα ενημέρωσης του Γενικού Εισαγγελέα για τη νομική πτυχή του θέματος. Οπως εξήγησε, το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας ανήκει στην κυριότητα του Τμήματος Αρχαιοτήτων και ο ΘΟΚ θα έπρεπε να ζητήσει άδεια καθώς με βάση τη νομοθεσία, όλα τα κατεχόμενα μνημεία είναι κλειστά.

Ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική πτυχή του θέματος δεν αφορά την υπηρεσία του, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι εφόσον ο Θόκ είναι δημόσιος οργανισμός ήταν υποχρέωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να ελέγξει τις διαδικασίες και δαπάνες του.

Εάν διαπιστωθεί, σημείωσε, ότι νόμοι και κανονισμοί επηρεάζουν πολιτικές πτυχές, τότε η πολιτεία θα πρέπει να ρυθμίσει το θέμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση