ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελλιπής η εφαρμογή της πολιτικών για τα άτομα με αναπηρίες

Απογοητευτική η εικόνα για δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, δηλώνει ο Πρόεδρος Επ. Εργασίας

ΚΥΠΕ

Απογοητευτική εικόνα παρουσιάζει η Κύπρος όσον αφορά τις δράσεις για την ικανοποιητική εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Ανδρέας Φακοντής.

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία, ο κ. Φακοντής είπε πως η τοποθέτηση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσο και η τοποθέτηση της Παγκυπριας Συμμαχίας για την Αναπηρία αποτελούν «κόλαφο για την Κυβέρνηση».

«Έχουν παρέλθει τέσσερα σχεδόν χρόνια απραξίας και μη υλοποίησης σημαντικών δράσεων για την εφαρμογή της σύμβασης», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στην Επιτροπή, οι όποιες δράσεις έγιναν μέχρι σήμερα είναι επουσιώδεις, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.

Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό η παγκύπρια συμμαχία για την αναπηρία αποχώρησε από τις τεχνικές επιτροπές από το 2015.

«Είναι πρόδηλο ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με επιπρόσθετο κόστος για υλοποίηση όλων των δράσεων που περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο δράσης, οι σοβαρές αδυναμίες που εντοπίζονται στο συντονισμό των αρμοδίων ως επίσης και η μη συμπερίληψη συγκεκριμένων στόχων και συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, δημιουργούν μια απογοητευτική εικόνα του σχεδίου δράσης για τα ΜΕΑ», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Φακοντής είπε πως «ως ΑΚΕΛ απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και να προωθήσει άμεσα σημαντικές δράσεις για ικανοποιητική εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση