ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι δρόμοι που θα κλείσουν για το Cyprus rally

Ανακοίνωση από την αστυνομία

ΚΥΠΕ

Αρκετά τμήματα δρόμων εντός της Λευκωσίας θα κλείσουν προσωρινά για την τροχαία κίνηση το Σάββατο, μεταξύ των ωρών 14.00-22.00, λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Κύπρος. Η Αστυνομία εξέδωσε συμβουλές προς τους οδηγούς που θα κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας, για αποφυγή ταλαιπωρίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προβαίνει στις αναγκαίες προσωρινές ρυθμίσεις για ασφαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης και καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών της, να επιδεικνύουν υπομονή και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.

Συγκεκριμένα, κλειστοί θα είναι οι παρακάτω δρόμοι:

Τμήμα της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ευαγόρου και Γρηγόρη Αυξεντίου, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

Η οδός Μιχαήλ Καραολή, νότια του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Τμήμα της οδού Ευαγόρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη και Διαγόρου, μέχρι τη συμβολή με τη οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

Η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, της Συνεργατικής Τράπεζας και του νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και η κάθετη πάροδος που ενώνει την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με την οδό Λόρδου Βύρωνος, έναντι της Πρεσβείας της Ελλάδος.

Τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, από τη συμβολή με τη οδό Χριστόδουλου Σώζου, μέχρι την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

Η οδός Κωστή Παλαμά, από τη συνέχεια με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και τη πλατεία Λόιντ Τζωρτζ.

Η οδός Ομήρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη οδό Διαγόρου – Πλατεία Λόιντ Τζωρτζ, με κατεύθυνση προς Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Μουσείου.

Τμήμα της συμβολής των Φώτων Τροχαίας των οδών Χείλωνος, Λόρδου Βύρωνος και Μουσείου, παρά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η οδός Νεχρού, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η οδός Κινύρα, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.

Η οδός Μουσείου, από τον κυκλικό κόμβο του «Μάρκου Δράκου» μέχρι τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και Νεχρού, παραμένει προσωρινά κλειστή από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ο κυκλικός κόμβος του «Μάρκου Δράκου» και η προέκταση προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας», μέχρι το σημείο του μικρού κυκλικού κόμβου, παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας».

Τμήμα της οδού Χαράλαμπου Μούσκου, παρά το σημείο των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.

Τμήμα του ανοικτού χώρου του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Μέλη της Τροχαίας θα βρίσκονται στους δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια του ράλι για διευκόλυνση των οδηγών.

Συμβουλές προς οδηγούς για αποφυγή ταλαιπωρίας

Για διευκόλυνση του κοινού και αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς που θα κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας το Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 22.00, τα ακόλουθα:

Οι οδηγοί που επιθυμούν να μεταβούν από τις ανατολικές περιοχές της Λευκωσίας (Παλλουριώτισσα, Καϊμακλί, Αγλαντζιά, Κέντρο Λευκωσίας) προς τις δυτικές περιοχές της πρωτεύουσας (Αγ. Δομέτιος, Έγκωμη, Μακεδονίτισσα) και αντίστροφα, να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις οδούς στο κέντρο της πόλης. Καλούνται να χρησιμοποιούν τις περιφερειακές οδούς της πρωτεύουσας, από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή και νοτιότερα από αυτή.

Για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης (περιοχή πλατείας Ελευθερίας) από τις ανατολικές περιοχές, μπορούν να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Στασίνου (δρόμος μπροστά από τα τείχη της Λευκωσίας) και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (δρόμος πάνω στο τείχος).

Οι οδηγοί που προέρχονται από τις δυτικές περιοχές, να χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη (από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη) ή τη λεωφόρο Μακαρίου (από τα φώτα τροχαίας Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβητού).

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς που έχουν πρόθεση να κατευθυνθούν προς και από το κέντρο της Λευκωσίας, να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες προσωρινές διαδρομές:

Από τις περιοχές Αγίου Δομετίου και Αγίου Παύλου, να χρησιμοποιείται η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή και οι οδοί Λουκή Ακρίτα και Χείλωνος προς την οδό Προδρόμου και Γρίβα Διγενή, μέχρι τη Λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη, για την κατεύθυνση προς το κέντρο της Λευκωσίας.

Από τις περιοχές Λακατάμιας, Στροβόλου και Αγίων Ομολογητών, μέσω της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, να κινούνται δυτικά προς Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο και ανατολικά μέσω των Λεωφόρων Θεμιστοκλή Δέρβη και Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, να κινούνται προς το κέντρο της Λευκωσίας και περιοχές Παλλουριώτισσας και Λυκαβητού.

Από το κέντρο της πόλης προς την οδό Ευαγόρου, παρά το παλιό ΓΣΠ, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μέχρι η ώρα 13.30.

Από το κέντρο της παλιάς πόλης μέσω της οδού Ρηγαίνης, προς Πύλη Πάφου, θα επιτρέπεται η κίνηση προς την οδό Αιγύπτου, μέχρι η ώρα 13.30. Από η ώρα 14.00 μέχρι η ώρα 21.00, το τμήμα της οδού Ρηγαίνης, από το σημείο της Πύλης Πάφου, προς κυκλικό κόμβο Μάρκου Δράκου, θα είναι κλειστό για τη τροχαία κίνηση.

Από τις περιοχές Παλουριώτισσας, Λυκαβητού και Πύλης Αμμόχωστου, να χρησιμοποιούνται οι Λεωφόροι Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, Διγενή Ακρίτα, Σπύρου Κυπριανού (πρώην Σάντα Ρόζα) προς τις Λεωφόρους Γρίβα Διγενή και Λεμεσού, για τη κατεύθυνση προς τις περιοχές Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο.

Η πρόσβαση από και προς την περιοχή των κτιρίων των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας, θα είναι ελεγχόμενη μέσω των Φώτων Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα, μεταξύ των ωρών 14.00 - 20.00.

Η οδός Λόρδου Βύρωνος προς το κέντρο της πόλης, θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο προς την οδό Χείλωνος προς Άγιο Δομέτιο και από την οδό Χείλωνος μέσω της οδού Λόρδου Βύρωνος για τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Ο ανοικτός χώρος στάθμευσης οχημάτων του παλιού Νοσοκομείου, θα κλείσει προσωρινά για στάθμευση οχημάτων, από την οχηματική πρόσβαση του με την οδό Χείλωνος, από η ώρα 11.00.

Στην οδό Διαγόρου θα επιτρέπεται μόνο η δεξιόστροφη κίνηση προς το κέντρο της πόλης, προς τη πλατεία του Αγάλματος Σολωμού, μέσω των οδών Ομήρου και Στασίνου.

Χώροι στάθμευσης για θεατές ράλι

Η Αστυνομία προτρέπει του οδηγούς που θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Ράλι, να σταθμεύουν τα οχήματα τους, στους καθορισμένους Δημοτικούς και Ιδιωτικούς Χώρους Στάθμευσης Οχημάτων:

Επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή (έναντι του πρώην Χρηματιστηρίου), στη Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ (Χώρος Στάθμευσης Οχημάτων επί της οδού Θεοφάνους Θεοδότου), στην οδό Στασίνου (Χώρος Στάθμευσης D’Avila), στην οδό Ευαγόρου (Χώρος Στάθμευσης δίπλα από το TGI FRIDAYS, στην οδό Χείλωνος (δίπλα από το Υπουργείο Υγείας) και στην οδό Προδρόμου (δίπλα από Βιβλιοπωλεία Μαυρομμάτης).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X