ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σήμερα η 36η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου

Κύριος ομιλητής ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Άρχισαν οι εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής κατοχής του Δήμου Μόρφου και των κατεχομένων κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, στο πλαίσιο των οποίων θα διεξαχθεί και η 36η αντικατοχική πορεία.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που ακολουθεί το μνημόσυνο πεσόντων και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, που τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δρομείς του Σωματείου “Περικλής Δημητρίου” μετέφεραν στο χώρο της εκδήλωσης φλόγα.

Με βάση το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η έναρξη γίνεται με αγωνιστικά τραγούδια και ακολουθεί καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αστρομερίτη Άρη Κωνσταντίνου. Ακολουθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων Επαρχίας Λευκωσίας Χριστάκη Καττιρτζιή, τη Βουλευτή του βρετανικού Κοινοβουλίου Τερέζα Βίλλιερς, τη Βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου Μαρία Τριανταφύλλου, τον Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, τον Προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων Αδάμο Αδάμου.

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και πορεία προς το οδόφραγμα του Αστρομερίτη.

Στο οδόφραγμα θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, θα ψαλεί ο εθνικός ύμνος και θα επιδοθεί ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση