ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα κρατητήρια οι μαθήτριες για τον ξυλοδαρμό (upd)

Τραυματισμός και καθηγητή που προσπαθησε να σταματήσει τον ξυλοδαρμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στη σύλληψη των δύο μαθητριών οι οποίες ξυλοκόπησαν την 16χρονη συμμαθήτρια τους προχώρησε η Αστυνομία.

Διευκρινίζεται ότι οι δύο ύποπτες μαθήτριες παραμένουν στα κρατητήρια από χθες ενώ η μία συνελήθφη σήμερα.

Οι τρεις ύποπτες μαθήτριες σε σχέση με τον ξυλοδαρμό συμμαθήτριάς τους στη Λεμεσό παραμένουν στα κρατητήρια και αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες αργότερα σήμερα, αφού κατηγορηθούν γραπτώς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, ανησυχίας, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, συνελήφθηκαν στις 23:00 χθες δυο μαθήτριες σχολείου της Λεμεσού, ενώ σήμερα συνελήφθη και τρίτη μαθήτρια για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο και είχε και συνέχεια με δεύτερο ξυλοδαρμό της μαθήτριας, είχε καταγγείλει στην αστυνομία η μητέρα της, ενώ ήδη βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο και του αρμόδιου Υπουργείου.

Οι τρεις μαθήτριες αναμένεται ότι θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα αφεθούν ελεύθερες αργότερα απόψε.

Στο μεταξύ η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην αναπαράγει και να μην κοινοποιεί βίντεο του περιστατικού που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν ανήλικα πρόσωπα.

Τραυμάτισαν και καθηγητή

Η μανία των δύο μαθητριών δεν σταμάτησε ούτε στην παρουσία καθηγητή, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τον ξυλοδαρμό του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής φαίνεται να δέχτηκε πέτρα εναντίον του και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. H «Κ» ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ Μιχάλη Τσιάρλιστο, ο οποίος επιιβεβαίωσε τον τραυματισμό του καθηγητή, αναφέροντας ότι είναι καλά στην υγεία του. Σχετική κατγγελία δεν έχει καταγραφεί στην Αστυνομία.

Το περιστατικό

Παγκύπριο σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού σε σχολείο της Λεμεσού, όπου δύο μαθήτριες ξυλοκόπησαν άγρια συμμαθήτριά τους για ασήμαντο λόγο.

Στο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα φαίνονται πως μετά από έντονη λογομαχία, δύο μαθήτριες ξυλοκοπούν άγρια τη μαθήτρια στην αυλή του σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές κοιτούσαν άπραγοι.

Στο δεύτερο βίντεο, οι δύο μαθήτριες ξυλοκοπούν ξανά τη μαθήτρια σε στάση λεωφορείου έξω από το σχολείο, στην παρουσία εκατοντάδων μαθητών.

Μετά το συμβάν, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από μέλη της οικογένειάς της και, σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρει εκδορές και μελανώματα σε διάφορα μέρη του σώματός της, κυρίως στο κεφάλι.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία, όπου διερευνά υπόθεση πρόκλησης πραγματικής σωματικής βίας.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, το σχολείο θα στηριχθεί με ομάδες άμεσης παρέμβασης, ενώ διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού. Σημείωσε δε, πως το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε εκτός του σχολικού χώρου, ενώ ο ίδιος έδωσε οδηγίες για τη διερεύνηση του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X