ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΠτΔ αναχωρεί αύριο για επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το απόγευμα για το Δουβλίνο, της Ιρλανδίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις 18 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins, τον Πρωθυπουργό της χώρας Enda Kenny, τον Πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιρλανδίας Seán Ó Fearghaíl και τον Πρόεδρο της Γερουσίας Denis O'Donovan.

Οπως αναφέρεται, τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας θα απασχολήσουν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιρλανδίας, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευρωπαϊκά ζητήματα περιλαμβανομένου και του Brexit, το Μεταναστευτικό, οι περιφερειακές εξελίξεις και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στις 19 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Δουβλίνου Brendan Carr, ενώ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης ΙΙΕΑ (Institute of International and European Affairs), με θέμα «Το όραμα μου για το ρόλο της Κύπρου στην ΕΕ» (My vision of Cyprus’ role in the European Union).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον θα συνοδεύει κατά τις επαφές του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου στο Μάαστριχτ όπου θα παραστεί στους εορτασμούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα 25χρονα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και ακολούθως στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 22ας Οκτωβρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση