ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλοιάριο με 80 Σύρους εντόπισαν οι Αρχές στον Παχύαμμο (upd)

Ανάμεσα τους βρίσκονται περίπου 30 παιδιά - Εγκατέλειψε ο διακινητής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Περίπου 80 Σύρους εντόπισαν οι Αρχές, αργά το βράδυ της Πέμπτης στα ανοικτά του Παχυάμμου οι οποίοι έφταναν από την Μερσίνα της Τουρκίας. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου συνολικά αφίχθησαν στο λιμανάκι του Λατσιού 83 μετανάστες εκ των οποίων 14 γυναίκες, 37 παιδιά και 32 άντρες.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το σκάφος με τους μετανάστες ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από Λιμάνι της Τουρκίας γύρω στις 22:00 το βράδυ και αφίχθη στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 06:30 το πρωί.

Το μικρό σκάφος που επέβαιναν παρουσίασε βλάβη και ρυμουλκύθηκε από τη Λιμενική Αστυνομία στο λιμανάκι του Λατσιού. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο διακινητής φέρεται να εγκατέλειψε το σκάφος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός ενώ την επιχειρήση συντονίζει η Λιμενική και στην συνέχεια θα αναλάβει η Πολιτική Άμυνα.

Ήδη οι αρχές έχουν προβεί σε ενημέρωση της Πολιτικής Άμυνας και όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για καταγραφή των Σύρων. 

Η μεταφορά των μεταναστών προς το αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους, ξεκίνησε λίγο πριν τις 7:30 το πρωί, ενώ κάποια από τα παιδιά με τις οικογένειες τους που αφίχθησαν με το πλοιάριο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και μια έγκυος για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Σημειώνεται πως μετανάστες αφίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας στις 2 και 10 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου του 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X