ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύλληψη δύο προσώπων για τεμαχισμό χελώνας στην Λεμεσό

Παραδέχθηκαν την αποτρόπαια πράξη τους δυο πρόσωπα ηλικίας 41 και 27 χρόνων

ΚΥΠΕ

Παραδέχθηκαν την αποτρόπαια πράξη τους δυο πρόσωπα ηλικίας 41 και 27 χρόνων στη Λεμεσό, τα οποία συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό νεκρής χελώνας σε κάδο σκουπιδιών, από την οποίαν έλειπε το καβούκι της.

Η Αστυνομία έδρασε άμεσα, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε υποθέσεις που αφορούν κακοποίηση ζώων και ειδικά προστατευόμενων ειδών, όπως η χελώνα καρέτα-καρέτα που εντοπίστηκε νεκρή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, μετά από καταγγελία για έντονη δυσοσμία σε μεταλλικό κάλαθο περισυλλογής σκυβάλων, εντοπίστηκε η νεκρή χελώνα, από την οποία αφαιρέθηκε το καβούκι της και τα άκρα της ήταν τεμαχισμένα. Επίσης εντοπίστηκαν δυο χειροκίνητα πριόνια, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής κατέγραψε τις κινήσεις δυο προσώπων, τα οποία φαίνονται να βγάζουν τη χελώνα από το καπό αυτοκινήτου και να την πετούν στον κάλαθο, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε άλλο αυτοκίνητο του, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε δηλωθεί ως ακινητοποιημένο από την 1η Αυγούστου.

Οδηγός και συνοδηγός συνελήφθησαν με δικαστικό ένταλμα και ακολούθησε έρευνα στην οικία του πρώτου, όπου εντοπίστηκε το καβούκι της χελώνας και παραλήφθηκε ως τεκμήριο, ενώ οι δυο παραδέχθηκαν σε καταθέσεις τους ανάμειξη στην υπόθεση.

Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, φόνευσης προστατευόμενου είδους, παράνομη κατοχή απαγορευμένου είδους καθώς και αδικήματα του περί προστασίας και ευημερίας των ζώων νόμου.

Οι δυο κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X