ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απεργία μια φορά την βδομάδα για την ΠΟΕΔ

Αρχή με την επαρχία Λεμεσού με μονόωρη στάση εργασίας στις 7:30 το πρωί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις προειδοποιήσεις τους για στάση εργασίας κάνουν πράξη οι εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης οι οποίοι προχωρούν το πρωί της Τετάρτης σε μονόωρη στάση εργασίας στην επαρχία Λεμεσού. Έτσι λοιπόν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα πρέπει να παρουσιαστούν στις τάξεις τους στις 8:30 και όχι στις 7:30.

Οι δάσκαλοι είναι αντίθετοι με το καθεστώς εργασίας των 147 επιπρόσθετων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν ως αντικαταστάτες για τις ανάγκες στελέχωσης της φετινής σχολικής χρονιάς. Γι’αυτό το λόγο αποφάσισαν όπως προχωρήσουν με καθορισμένες στάσεις εργασίας.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΛ, κ. Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε ότι «η ΠΟΕΔ στην ουσία διαμαρτύρεται και αντιδρά και έχει προχωρήσει σε αυτή την απόφαση στην πολιτική της ύπαρξης οροφών διορισμών στην εκπαίδευση, κάτι που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και πολύ απλά μπορούμε να το εξηγήσουμε, λέγοντας ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που απαιτείται ορίζεται και καθορίζεται ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και τον αριθμό των παιδιών. Σύμφωνα με αυτή την πολιτική, ακόμα κι αν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, αύξηση μαθητών, αύξηση αναλφάβητων παιδιών, αύξηση περιστατικών παραβατικότητας, αύξηση εγκρίσεων μαθητών ειδικής εκπαίδευσης, ο αριθμός των εκπαιδευτικών πρέπει να παραμένει ο ίδιος γιατί τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφεύγουν να διορίσουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό», συμπλήρωσε.

Οι καθορισμένες στάσεις ανά επαρχία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, συνολικά θα πραγματοποιηθούν 5 μονόωρες στάσεις εργασία, μία σε κάθε επαρχία.

Η πρώτη στάση εργασίας, πραγματοποιείται αύριο το πρωί σε όλα τα σχολεία της Λεμεσού, ενώ οι ακόλουθες στάσεις έχουν ως εξής:

- Στην ελεύθερη Αμμόχωστο στις 2 Νοεμβρίου

- Στην Πάφο στις 9 Νοεμβρίου

- Στις 16 Νοεμβρίου στη Λάρνακα

- Στις 23 Νοεμβρίου στη Λευκωσία

Όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο σχολείο τους στις 8:30 το πρωί, ενώ μέλη των Συνδέσμων Γονέων, θα ακολουθούν οδηγίες από τους δασκάλους, και θα είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των παιδιών.

Στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται όπως πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό μέγαρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση