ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη βουλή η κόντρα Υπουργείου Παιδείας-ΠΟΕΔ

Μονόωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εκπαιδευτικοί στη Λεμεσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ρόλο διαμεσολαβητή καλείται να επιτελέσει η Βουλή στο αδιέξοδο των σχέσεων Υπουργείου Παιδείας- ΠΟΕΔ, που οδήγησε στη λήψη σειράς μέτρων και στάσεων εργασίας από πλευράς των εκπαιδευτικών.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ και ο αρμόδιος Υπουργός κλήθηκαν να παραστούν σήμερα στην συνεδρία της επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών που έχουν προκύψει σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς μερίδας εκπαιδευτικών.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, και η διαφοροποιηση εργασιακών όρων μας εξωθεί στην αντίδραση, δήλωσε στην «Κ» ο γγ της ΠΟΕΔ Απόστολος Αποστολίδης.

Στην συνεδρία η οποία προγραμματίζεται για τις 12:30, έχουν κληθεί και εκπροσώποι του τμήματος δημόσιας διοίκησης και προσωπικού καθώς και εκπροσώποι του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρει ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην υλοποιήση της μεταρρύθμισης και των άλλων πολιτικών που ετοιμάζει το Υπουργείο.

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε στάση εργασίας στα δημοτικά και δημόσια νηπιαγωγεία στη Λεμεσό, και τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 8:30 αντί τις 7:30.

Οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας και στις υπόλοιπες επαρχίες τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση