ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τροχαίες διευθετήσεις λόγω παρελάσεων

Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σε κάθε επαρχία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λόγω των μαθητικών παρελάσεων, που θα πραγματοποιηθούν, σε όλες τις πόλεις, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Αστυνομία θα προβεί σε ειδικές τροχαίες διευθετήσεις, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των παρελάσεων αλλά και την διευκόλυνση της τροχαίας διακίνησης του κοινού.

Επαρχία Λευκωσίας

Η Αστυνομία ανακοινώνει, ότι λόγω της της Παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και της Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Αρχιεπισκοπή, θα απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία της Αρχιεπισκοπής, στην οδό Κοραή, στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στη Λεωφόρο Στασίνου (από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας, μέχρι και την Πλατεία Ελευθερίας), στη Λεωφόρο Ομήρου, στη Λεωφόρο Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη Λεωφόρο Ευαγόρου.

Η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από τις 9π.μ. της 28ης Οκτωβρίου στη Λεωφόρο Στασίνου, από τη συμβολή της με την οδό Μπουμπουλίνας μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας και στη Λεωφόρο Βύρωνος, από τα Φώτα Μουσείου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Επίσης, για τη διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης, η τροχαία κίνηση θα διακοπεί από τις 9:30 π.μ., από τη συμβολή της λεωφόρου Στασίνου με την οδό Μπουμπουλίνας, στις λεωφόρους Βύρωνος και Ομήρου, στον οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη, από τα φώτα τροχαίας προς τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ως χώροι στάθμευσης οχημάτων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθορίζονται οι ακόλουθοι:

1. Ο χώρος στάθμευσης παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».
2. Ο χώρος στάθμευσης παρά την Τάφρο κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο.
3. Ο χώρος στάθμευσης παρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
4. Ο χώρος στάθμευσης παρά το άνοιγμα Κολοκάση.

Τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 9:30 π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Στροβόλου – Λακατάμειας – Ανθούπολης – Παρισσινού – Έγκωμης – Αγίου Δομετίου – Αγίου Παύλου, θα αποβιβάζουν/επιβιβάζουν επιβάτες στη λεωφόρο Μουσείου.

Επίσης, τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 9.30π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Παλλουριώτισσας, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, Δασούπολης, Λατσιών, θα αποβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».

Στην περιοχή Μόρφου, από τις 10:30 π.μ. – 11:30 π.μ. αύριο, η τροχαία κίνηση προς Τρόοδος θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Τροόδους, από το ύψος του εστιατορίου «ΚΕΔΡΟ», ενώ η τροχαία κίνηση προς Λευκωσία θα διοχετεύεται από την πάροδο προς Τεμπριά – Καλιάνα (Απέναντι από την υπεραγορά «ΣΩΖΟΥ») μέσω του ίδιου δρόμου. Η διέλευση των οχημάτων στον κύριο δρόμο, θα απαγορευθεί από τις 10.30 το πρωί, μέχρι και το τέλος της παρέλασης. Επίσης, κλειστός θα είναι ο χώρος στάθμευσης έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Επαρχία Πάφου

Στην Πάφο, από τις 9:00 π.μ. μέχρι και το τέλος της παρέλασης, θα απαγορευθεί η στάθμευση και διακίνηση μηχανοκινήτων οχημάτων στους πιο κάτω δρόμους:

· Λεωφόρος Γρίβα Διγενή
· Οδός 25ης Μαρτίου
· Πλατεία Κωστή Παλαμά
· Οδός Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
· Πλατεία Μητροπόλεως
· Πλατεία Μητροπόλεως
· Οδός Ανδρέα Ιωάννου

Ως χώροι στάθμευσης θα χρησιμοποιούνται ο χώρος στάθμευσης παρά το άγαλμα Μακαρίου Γ΄ και άλλοι πιο μικροί παρακείμενοι χώροι στάθμευσης.

Επαρχία Λεμεσού

Στην επαρχία Λεμεσού, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ , η οποία θα είναι κλειστή από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., από τον Κυκλικό Κόμβο Αγίου Νικολάου μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ με την οδό Πέτρου Τσίρου.

Θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι χώροι στάθμευσης νότια και βόρεια της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄.

Επαρχία Λάρνακας

Στην Λάρνακα, λόγω τις διεξαγωγής της μαθητικής παρέλασης, η λεωφόρος Αθηνών, στην οποία διέλθει η παρέλαση, θα είναι κλειστεί από τις 07:00 π.μ. μέχρι και το πέρας της παρέλασης.

Κλειστοί για την τροχαία κίνηση, από τις 9:30 π.μ., θα είναι επίσης και οι ακόλουθοι δρόμοι:

· Μέρος της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, από το ύψος της οδού Κίμωνος (Costa Coffee), μέχρι τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας.
· Μέρος της Λεωφόρου Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Κωστή Παλαμά, μέχρι τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας.
· Η πλατεία Βασιλέως Παύλου
· Μέρος της λεωφόρου Ζήνωνος Κιτιέως, από την συμβολή της με την οδό Ζήνωνος Πιερίδη, μέχρι την πλατεία Βασιλέως Παύλου.

Παραλίμνι

Η μαθητική παρέλαση στο Παραλίμνι, θα διεξαχθεί στις 11:00 π.μ. το πρωί στη λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Κλειστός δρόμος για την τροχαία κίνηση από τις 10:00 π.μ. θα είναι όλη η λεωφόρος 1ης Απριλίου, από τα φώτα της κλινικής ΛΗΤΩ.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, το κοινό προτρέπεται να παραμένει επί των πεζοδρομίων για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αστυνομικών που θα βρίσκονται καθήκον στα διάφορα σημεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X