ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέσα Νοεμβρίου η κατάθεση του Δημήτρη Χριστόφια

Υπερβάσεις μέχρι 6 εκατ. ευρώ από Τράπεζα Κυπρου στον Νεοφύτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η παρουσίαση μαρτύρων της πλευράς του εργολάβου Μιλτιαδη Νεοφύτου στην αγωγή εναντίον του Δημήτρη Χριστοφια με την οποία διεκδικείται το ποσο των 2 εκατ. ευρώ.

Η ακρόαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με τον τελευταίο μάρτυρα που θα παρουσίασει η πλευρά Νεοφύτου. Η κατάθεσή του αναμένεται να είναι διάρκειας μίας ώρας και αμέσως μετά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα ακολουθήσει η παρουσίαση μαρτύρων απο την πλευρα του τέως Προέδρου της Δημοκρατιας.

Οπως έχει γίνει γνωστό, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, πρώτος στην λίστα ειναι ο Δημήτρης Χριστόφιας η κατάθεση του οποίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και θα απαντήσει σε όλα όσο του καταλογίζει ο άλλοτε επιστήθιος φίλος του.

Μέσα Νοεμβρίου η κατάθεση του Δημήτρη Χριστόφια

Την αναβολή για παρουσίαση της πλευράς Xριστόφια ζήτησε ο δικηγόρος του Νεοφύτου προκειμένου να προσκόμισει στο δικαστήριο το ακριβές ποσο των τόκων απο το χρέος της Ομόνοιας. Παράλληλα ο δικηγόρος του κ. Χριστόφια θα έχει ετοιμάσει την γραπτή δήλωση του πελάτη του αλλά και τους μάρτυρες που θα παρουσιάσει.

Η συνέχεια της ακρόασης της αγωγής ορίστηκε για τις 17 Νοεμβρίου στις 13.00.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ολοκληρώθηκε η αντεξεταση του μάρτυρα Λούκα Παπαλλή.

Ο μάρτυρας επαναλαμβάνει ότι θεωρεί παράδοξο η τράπεζα να δίνει τόσο μεγάλο παράτράβηγμα με μόνο προσωπικές εγγυήσεις.
Ο μάρτυρας ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι από τον έλεγχο των βιβλίων της εταιρείας δεν είναι βέβαιος ότι η οικογένεια Χριστόφια έχει υπόλοιπα.

Απο την αντεξεταση του μάρτυρα προκύπτει οτι η εταιρεία Νεοφυτου δεν συμπεριέλαβε στις δηλώσεις για το φόρο εισοδήματος τους τόκους απο το χρέος της Ομόνοιας.

Σε σχετική ερώτηση ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά. Διευκρίνησε οτι δεν το έπραξε γιατί η εταιρεία δεν είχε εισπράξει τους τόκους.

Αντεξεταση του μάρτυρα απο τον δικηγόρο του Δ. Χριστόφια Ανδρέα Παπαχαραλάμπους

Ο δικηγόρος ρωτά τον μάρτυρα για τις πληρωμές στην Ομόνοια. Ο μάρτυρας απαντά ότι χρεωνόταν η Ομόνοια και πιστώνονταν οι λογαριασμοί της εταιρείας Νεοφυτου απο το όριο ανάληψης.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκεται και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπερβάσεις μέχρι 6 εκατ. ευρώ έδωσε η Τράπεζα Κυπρου στην εταιρεία Νεοφυτου

Κατά την ακρόαση του ο Λούκας Παπαλλή, μάρτυρα υπεράσπισης του Μιλτιάδη Νεοφύτου αναφέρεται σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους λογαριασμους της εταιρείας Νεοφυτου απο το 2008 έως 2016. Συνήθως οι λογαριασμοί της εταιρείας Νεοφυτου ηταν σε υπέρβαση. Ο μάρτυρας παρουσιασε πίνακα με τις υπερβάσεις στο λογαριασμό της εταιρείας Νεοφυτου καθώς κα τις πληρωμές στην Ομόνοια.

Το όριο του λογαριασμού της εταιρείας Νεοφυτου ήταν 2,5 και η τράπεζα του επέτρεψε να υπερβεί το όριο κατά 600 χιλιάδες ευρώ σύνολο 3,1 εκατ. Τέλος του 2008 η τράπεζα του αύξησε το όριο.

Ο μάρτυρας υποστηρίζει οτι οι υπερβάσεις δόθηκαν με μόνο προσωπικές εξασφαλίσεις δυο διευθυντών της εταιρείας Νεοφυτου. Ο μάρτυρας που ειναι λογιστής και ελεγκτής στο επάγγελμα λέει οτι κάτι τέτοιο δεν είχε συναντήσει.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση