ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέμα Αρχιεπισκόπου εγγράφει στη Βουλή το ΑΚΕΛ

Το κόμμα θα επικεντρωθεί στην ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά και από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αναφορικά με το κεφάλαιο των ομοφιλοφίλων, το ΑΚΕΛ, εγγράφει το θέμα στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης τίθεται πλέον καθαρά ζήτημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου εμπίπτουν στη ρητορική μίσους.

Ποινικό Αδίκημα
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι δηλώσεις του Προκαθήμενου της Εκκλησίας εμπίπτουν στη ρητορική μίσους και θα έπρεπε να παρέμβει στο όλο ζήτημα ο Γενικός Εισαγγελέας, καθώς είναι ποινικό αδίκημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ΑΚΕΛ, είχε καταδικάσει αμέσως τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. 

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για τα ΛΟΑΤ άτομα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς και Ιντερσεξ).Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Δαμιανού είπε ότι δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις στέλλουν τον κόσμο πίσω στο μεσαίωνα.

«Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να είναι φορείς ρητορείας μίσους, αντίθετα η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να χαρακτηρίζει μια σύγχρονη κοινωνία», σημείωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση