ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Συνεχίζουν να περιμένουν Βγενόπουλο και Μάγειρα

Απόντες και στην νέα προσπάθεια παραπομπής της focus στο Κακουργιοδικείο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στο κενό έπεσε και πάλι η προσπάθεια να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου η ποινική υπόθεση της focus.

Όπως αναμενόταν δεν εμφανίσθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οι τέσσερις εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι Ανδρέας Βγενόπουλος Κυριάκος Μάγειρας Μιχάλης Ζολώτας και Μιχάλης Φόλε.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που εκπροσώπησε την κατηγορούσα αρχή στην όλη διαδικασία για τους Βγενόπουλο και Μάγειρα αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου με την οποία ανεστάλησαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχε εκδώσει η Κύπρος.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο σύμφωνα με τον κ. Κληρίδη ενημέρωσε την Νομική Υπηρεσία ότι η απόφασή του θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Επίσης οι δικηγόροι των Βγενόπουλου και Μάγειρα έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο καλείται να αποφασίσει στο κατά πόσο είναι απαραίτητη ή όχι η φυσική παρουσία των δυο κατηγορουμένων στην δικαστική διαδικασία θέση στην οποία επιμένουν. Η ακρόαση της προσφυγής έχει ορισθεί για τις 7 Νοεμβρίου 2016.

Για τους άλλους δυο κατηγορούμενους Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε ο Γενικός Εισαγγελέας πληροφόρησε το Δικαστήριο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο Εφετών στην Αθήνα η εξέταση του αιτήματος για έκδοση των δυο στην Κύπρο.

Η απόφαση αναμένεται στις 8 Νοεμβρίου. Εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα αλλά και του Συμβουλίου Εφετών δεν ζητήθηκαν εντάλματα για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ως εκ τούτου το Δικαστήριο ανέβαλε την όλη διαδικασία για την 1η Δεκεμβρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Η λυση στη διαφθορα και στη εκμεταλλευση των εργαζομενων απο το μεγαλο κεφαλαιο δεν ειναι η στηριξη ...»
Russ  |  12:19

Πώς άνοιξε το κεφάλαιο ΡΙΚ ο Αβέρωφ

«κ. Βουλευτές: Αναλώνεστε να εδραιώσετε, σε κάθε οργανισμό, είτε ακελοκρατία είτε συναγερμοκρατία. ...»
Χρύσω Αναστασίου  |  09:37

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Προσβλητικές και απαράδεκτες οι αναφορές Ερντογάν

«Μου αρεσει η "αυστηρη" απαντηση της ελλαδας! Με πιο μαλθακη απαντηση πεθενεις!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό

Εντός του εμπορευματοκιβωτίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, (η ακριβής ποσότητα της οποίας δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί) ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X