ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κεραυνοί» κατά Λεμεσού από οικογένεια μοναχού

Ισχυρισμοί της μητέρας του ότι την απείλησαν ότι θα στείλουν τον γιο της στο Βατοπέδι

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε η μητέρα του μοναχού που έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού, του Ηγουμένου Μαχαιρά του Αρχιεπισκόπου και του γενικού εισαγγελέα τα όσα βίωσε και βιώνει η οικογένειά της από τότε που ο γιος της εγκατέλειψε την κοσμική ζωή προς χάρην του μοναχισμού.

Η μητέρα κατά την εξέτασή της από τον δικηγόρο της αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε σε οικογενειακό επίπεδο η επιλογή του γιου της. Υποστήριξε ότι από το 2007 που ο γίος της πήγε στη Μονή Μαχαιρά η οικογένειά της «ακρωτηριάστηκε».

Από τότε συνέχισε είναι σαν να μην υπάρχει, δεν επισκέπτεται την οικία του ενώ τα στενά του συγγενικά πρόσωπα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Η μητέρα του μοναχού είπε στο δικαστήριο ότι το παιδί της βασανίζεται στο μοναστήρι και δεν έχει καμία βοήθεια υποδεικνύοντας ως κύριο υπεύθυνο τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά όπου ο γιος της όπως είπε την πέταξε έξω από τη Μονή Μαχαιρά λέγοντας «τούτη να μην μου την ξαναφέρετε εάν δεν αποσύρει την αγωγή». Η μητέρα ισχυρίσθηκε ότι ο ίδιος της ο γιος της είπε ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού του έλεγε η «ευχή του γέροντα επισκιάζει την ευχή της μάνας».

Η μητέρα αναφέρθηκε ονομαστικά σε πρόσωπα που πήγε και ζήτησε βοήθεια χωρίς καμία ανταπόκριση. Είπε ότι η οικογένειά της έχει κάνει καταγγελία στην αστυνομία για τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στη Μονή χωρίς αποτέλεσμα. Ζήτησε από τον ίδιο τον Αθανάσιο να πληροφορηθεί για τη θέση του γιου της στη Μονή χωρίς να πάρει απάντηση.

Ανέφερε ότι πήγε δύο φορές στον Αρχιεπίσκοπο ζήτησε την παρέμβαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά προχώρησε σε καταγγελίες στον τότε αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Τσιάκκα σημερινό επίσκοπο Καρπασίας δεν έγινε απολύτως το παραμικρό είπε η μητέρα του μοναχού.

Ολοκληρώνοντας της εξέτασή της η μητέρα υποστήριξε ότι απειλήθηκε αν δεν σταματήσει τότε τον γιο της θα τον έστελναν στη Μονή Βατοπεδίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση