ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η διαφθορά στην Αστυνομία απασχολεί διήμερο σεμινάριο

Σεμιναρίο του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών της Εθνικής Ακαδημίας FBI Κύπρου

ΚΥΠΕ

Οι υφιστάμενες διαδικασίες και δεδομένα, δεν παρέχουν τη δυνατότητα για αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία, παρά την ισχυρή βούληση της ηγεσίας και του αρμόδιου Υπουργού, αναφέρει σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, στο πλαίσιο διήμερου σεμιναρίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Αξιωματικών της Εθνικής Ακαδημίας FBI Κύπρου, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Στην ομιλία του, που διαβάστηκε προς τους συμμετέχοντες αξιωματικούς, ο κ. Χρυσοστόμου σημειώνει πως η διαφθορά στους αστυνομικούς οργανισμούς αποτελεί διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο, που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να παταχθεί εκ βαθέων και υποδεικνύει πως "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις".

Αυτό που απαιτείται, προσθέτει, είναι βούληση, επιμονή και δραστικά μέτρα σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ αναφερόμενος στην περίπτωση της Αστυνομίας Κύπρου, δηλώνει πως "έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις υφιστάμενες διαδικασίες και δεδομένα, δεν παρέχουν τη δυνατότητα για αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς και τούτο παρά την ισχυρή βούληση της ηγεσίας της Αστυνομίας και του αρμόδιου Υπουργού, έχουν γίνει και δρομολογηθεί μια σειρά από σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση".

Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας καταγράφει σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί και υπογραμμίζει πως δεν παραγνωρίζεται η δυσκολία του όλου εγχειρήματος, "λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαφθορά στην Αστυνομία οφείλεται στην έλλειψη αξιοκρατίας, διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, φαινόμενα που χαρακτήριζαν για πολλές δεκαετίες τη λειτουργία του Αστυνομικού Σώματος και για τα οποία το πολιτικοκοινωνικό κατεστημένο αυτού του τόπου φέρει διαχρονικά μεγάλη ευθύνη".

Ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαιώνει πως η προσπάθεια που καταβάλλεται από μέρους της ηγεσίας της Αστυνομίας, "όσο επίπονη και αν είναι", θα συνεχιστεί με επιμονή και στοχοπροσήλωση και τόνισε πως η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας εργάζεται με εντιμότητα και ευσυνειδησία, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη βούληση και αισιοδοξία για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στο σύντομο μέλλον.

Είπε, τέλος, ότι το σεμινάριο θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα και συνεχάρη το Σύνδεσμο για τις εποικοδομητικές και παραγωγικές του δραστηριότητες.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε πως το σεμινάριο στοχεύει στο "να δούμε μέσα από τις έρευνες πως ορίζεται η διαφθορά" αλλά και κατά πόσο τα μέλη της Αστυνομίας επηρεάζονται μέσα από την εξουσία που έχουν ή από την ίδια τους την προσωπικότητα.

"Στο σεμινάριο αυτό θα γίνουν παρουσιάσεις από λέκτορες που έχουν ασχοληθεί επί των θεμάτων αυτών, θα παρουσιαστούν διάφορες έρευνες και ήδη φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και αρκετές απορίες από τους αξιωματικούς", ανέφερε και πρόσθεσε πως "υπάρχει συζήτηση με την θετική άποψη, όσον αφορά το πως αντιμετωπίζεται η διαφθορά ή πως ανιχνεύεται και ποιές είναι οι βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να γίνουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση