ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύλλληψη 12χρονου οδηγού και 13χρονου κυνηγού από την αστυνομία

Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας τονίζει σε ανακοίνωση της η αστυνομία

ΚΥΠΕ

Δύο πρωτοφανή περιστατικά που ξάφνιασαν ακόμα και τα μέλη της δύναμης αντιμετώπισαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, στην επαρχία Λευωσίας και στην επαρχία Αμμοχώστου, που αφορούσαν δύο νεαρούς ηλικίας 12 και 13 ετών.

Συγκεκριμένα γύρω στη μια το μεσημέρι σήμερα, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο στην Αγία Νάπα, ένα σαλούν αυτοκίνητο και ένα όχημα, τύπου Buggy, που το ακολουθούσε.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που διενήργησαν, το πρώτο όχημα οδηγείτο από 49χρονο, έχοντας ως συνοδηγό την 33χρονη σύζυγό του. Το δεύτερο όχημα όμως, οδηγείτο από τον γιο, του εν λόγω ζεύγους, ηλικίας μόλις 12 ετών.

Τα πιο πάνω πρόσωπα καθώς και το όχημα τύπου buggy, οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ο 49χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς, για να παρουσιαστεί αύριο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Λίγες ώρες προηγουμένως, στις 8 το πρωί, μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ενώ βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία σε περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, είδαν νεαρό πρόσωπο, να έχει στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο. Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και μετά από σχετική έρευνα, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 13χρονο, κάτοικο Λευκωσίας, ο οποίος στην κατοχή του πέραν του κυνηγετικού όπλου, είχε και 27 πλήρη φυσίγγια. Σε απόσταση 100 μέτρων περίπου, βρισκόταν ο πατέρας του 13χρονου, ο οποίος είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του όπλου.

Πατέρας και γιος, οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου ο πατέρας κατηγορήθηκε γραπτώς, για να κλητευθεί αργότερα. Τόσο το κυνηγετικό όπλο, όσο και τα 27 φυσίγγια, κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Βάση των πιο πάνω με ανακοίνωση της η αστυνομία τονίζει ότι ως γονείς, το να δείχνουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας, είναι κάτι πολύ καλό, που συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Παρ’ όλα αυτά όμως, η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να δίδεται με μέτρο και με όρια, γιατί η απόλυτη ελευθερία και έλλειψη του μέτρου, είναι πολύ πιθανό να φέρει αντίθετα αποτελέσματα καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση