ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μέτρα από την ΠΟΕΔ παρά τον διάλογο

Στις 30/11 και 7/12 νέες στάσεις εργασίας των δασκάλων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επανέρχονται με τα απεργιακά μέτρα οι δάσκαλοι μετά την διακοπή τους για δύο βδομάδες, διάστημα στο οποίο μεσολάβησαν δύο συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς ωστόσο, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, να βγήκε άσπρος καπνός.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε ότι δεν έχουν γίνει βήματα από το Υπουργείο Παιδείας για επίλυση των προβλημάτων ως εκ τούτου οι μονόωρες στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν σε Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο απόφαση η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις Οργανωμένων Γονέων και Υπουργού Παιδείας.

Στις 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας των δασκάλων στη Λάρνακα και στις 7 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονη στάση εργασίας σε Λευκωσία και Πάφο.

Στα προβλήματα που προτάσσει η οργάνωση, συγκαταλέγονται το εργασιακό καθεστώς των αντικαταστατών, τα 10μηνα συμβόλαια καθώς επίσης και τα θέματα της παραβατικότητας και του αναλφαβητισμού.

Καδής: Ας κρίνει η κοινωνία την στάση της ΠΟΕΔ

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, εξέφρασε  λύπη για την απόφαση της ΠΟΕΔ επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων που να δικαιολογούν την στάση των δασκάλων.
Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο κ. Καδής σημείωσε ότι στη συνάντηση με τη ΠΟΕΔ είχε συμφωνηθεί η κωδικοποίηση των θεμάτων που απασχολούν τους δασκάλους με στόχο να τεθούν προς συζήτηση ξεχωριστά. Αντ΄αυτού επισήμανε η ΠΟΕΔ αποφάσισε την επαναφορά των μέτρων.
Κατηγορώντας την ΠΟΕΔ για ασυνέπεια στην προηγούμενη απόφαση για αναστολή των μέτρων, ο κ. Καδής, επισήμανε ότι τώρα που η κρίσιμη φάση των συνομιλιών περνάει στην κορύφωση της οι δάσκαλοι επαναφέρουν τα απεργιακά τους μέτρα. Απέρριψε παράλληλα το επιχείρημα της ΠΟΕΔ ότι το καθεστώς εργοδότησης των αντικαταστατών παγιώνεται ως προηγούμενο, τονίζοντας ότι το καθεστώς των αντικαταστατών είναι κατ' εξαιρεση και μονο γι αυτη τη σχολική χρόνια.

«Ας κρίνει η κοινωνία τη στάση της ΠΟΕΔ», είπε καταληκτικά ο Κώστας Καδής.

Δεν μπορεί να υπάρξει πλέον διάλογος, αναφέρουν οι γονείς

Οι γονείς ανέμεναν από την ΠΟΕΔ ότι θα κρατούσε θετικότερη στάση και θα συνέχιζε το διάλογο όπως είχε συμφωνηθεί τόνισε στο Τρίτο η Μαρία Σάββα, πρόεδρος συνομοσπονδίας ομοσπονδιών συνδέσμων γονέων δημοτικής εκπαίδευσης.
Η κ. Σάββα ανέφερε ότι είχε συμφωνηθεί να μπούν χρονοδιαγράμματα και να τεθούν προς συζήτηση όλα τα θέματα. Επισήμανε ότι υπάρχουν όντως προβλήματα τα οποία ωστόσο δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων και θα μπορούσαν να επιλυθούν, ωστόσο από τη στιγμή που οι δάσκαλοι αποφάσισαν την επαναφορά των απεργιακών μέτρων τότε δεν μπορεί να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση