ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοινή εκδήλωση για την επανένωση από 120 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις

Στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση τονίζουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου καλούν τους δύο ηγέτες σε κοινή διακήρυξή τους 120 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεις, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα στις 1830, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με μουσική και χορό στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας για τους ενθαρρύνουν.

Στη διακήρυξή τους οι 120 οργανώσεις αναφέρονται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το εδαφικό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Μον Πελεράν της Ελβετίας και σημειώνουν ότι «σ’ αυτή την πλέον κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα έχουμε επιτυχή κατάληξη, η προοπτική της λύσης, της ειρήνης και της επανένωσης του τόπου και του λαού, είναι πλέον ορατή».

Ενόψει της αυτής της προοπτικής, συνεχίζουν, «στηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφωνημένη λύση και καλούμε τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της».

«Έφτασε η ώρα να αφήσουμε πίσω και να θάψουμε οριστικά την βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις, την μισαλλοδοξία και να οικοδομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον», προσθέτουν.

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όταν οι δυο ηγέτες θα βρίσκονται και πάλι στο Μόντ Πελεραν για να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση, εμείς στις 18.30 «θα συναντηθούμε όλοι μαζί, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στην νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλλας, για να τους στείλουμε ενωμένοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, το μήνυμα ότι τους στηρίζουμε και τους ενθαρρύνουμε και ότι αναμένουμε να επιστρέψουν στην Κύπρο με καλά νέα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας».

Οι οργανώσεις καλούν «όλους τους Κύπριους να κινητοποιηθούν στην προοπτική της λύσης και να δηλώσουν το παρών τους σε αυτό το δικοινοτικό πολιτιστικό και καλλιτεχνικό συναπάντημα για να μπορέσει έτσι αυτή την κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις, να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή της λογικής, η φωνή της ειρήνης και της ελπίδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X