ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Αστυνομία για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη βία των παιδιών

Η παιδική κακοποίηση είναι συμπεριφορά που περιλαμβάνει επιθετικότητα κατά των παιδιών

ΚΥΠΕ

Το γραφείο χειρισμού θεμάτων βίας στην οικογένεια και κακοποίησης ανηλίκων επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων που αφορούν την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας και υπενθυμίζεται το κοινό ότι μπορεί να επικοινωνεί με το γραφείο στο 22808442.

«Η σημερινή μέρα έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη βία και την κακοποίηση των παιδιών», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η παιδική κακοποίηση είναι η συμπεριφορά που περιλαμβάνει επιθετικότητα κατά των παιδιών και μπορεί να εκφραστεί με σωματική, συναισθηματική, σεξουαλική/ψυχολογική κακοποίηση και παραμέληση από τους ενήλικες προς τους ανήλικους, ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα τις παιδικές ψυχές και αφήνοντας σε αυτές ανεπούλωτες πληγές».

«Προς την κατεύθυνση της προστασίας των παιδιών από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση, λαμβάνει δράσεις και η Αστυνομία Κύπρου, τηρώντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989)», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όλων των ζητημάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση (πρόληψη και καταστολή) της βίας στην οικογένεια και της κακοποίησης ανηλίκων επιλαμβάνεται το Γραφείο Χειρισμού θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και κακοποίησης ανηλίκων, που λειτουργεί στην Αστυνομία».

Καλείται το κοινό να μην διστάσει να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο επικοινωνίας που είναι 22808442.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X