ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

20 χρόνια φυλάκιση στον Ξιούρουππα

Για τον φόνο του Παναγιώτη Χριστοδούλου από την Λάρνακα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 χρόνων στον Γιώργο Ξιούρουππα, 40 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος παραδέχθηκε το αδίκημα της ηθελημένης ανθρωποκτονίας του Παναγιώτη Χριστοδούλου, 38 ετών από τη Λάρνακα που έγινε στις 25 Απριλίου 2016.

Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου προέβη σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την 1η κατηγορία εναντίον του Ξιούρουππα από διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, σε ηθελημένη ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου απήγγειλε στον Ξιούρουππα την κατηγορία ότι στις 25/4/16 επέφερε ηθελημένα και με παράνομη πράξη, χρησιμοποιώντας πιστόλι τύπου USP, το θάνατο του Παναγιώτη Χριστοδούλου. Ο Ξιούρουππας παραδέχθηκε την κατηγορία και η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Συνολικά ο Γιώργος Ξιούρουππας παραδέχθηκε εννέα κατηγορίες για αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β’ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση