ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μαζική η προσέλευση Ε/κ- Τ/κ στο Λήδρα Πάλλας

Πλήθος κόσμου από τις δύο κοινότητες στέλνει το μήνυμα της ελπίδας για επανένωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

της ΜΑΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Μαζική θεωρείται η προσέλευση Ε/Κ και Τ/κ στη δικοινοτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 18:30 στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά στη νεκρή ζώνη παρά το Λήδρα Πάλας με συμμετοχή μεταξύ των 3-4 χιλιάδων προσώπων οι οποίοι εκφράζουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια των δύο ηγετών για λύση.

Στην κοινή διακήρυξη των 120 Ε/κ και Τ/κ οργανώσεων επισημαίνεται η στήριξη στις προσπάθειες των δύο ηγετών για συμφωνημένη λύση, καλώντας μάλιστα τους δύο ηγέτες να διαπραγματευτούν σοβαρά και να καταλήξουν σε συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. «Τους καλούμε να παραμείνουν δεσμευμένοι στο όραμα μιας επανενωμένης και ειρηνικής Κύπρου, πατρίδας όλων των παιδιών της» επισημαίνεται στην κοινή διακήρυξη.

Τα συνθήματα ειρήνης

Διαβάστηκε χαιρετισμός στα ελληνικά και στα τουρκικά και δικοινοτική χορωδία τραγουδά τραγούδια δύο κοινοτήτων που στόχο έχουν το μήνυμα της ειρήνης και της επανένωσης. Τα κύρια συνθήματα που επικρατούν είναι το ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ το οποίο ακούγεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά όπως επίσης και το Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ. Πανό με συνθήματα κρατούν μαζί Ε/Κ και Τ/κ. Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούγονται και το "Η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο" εκφράζοντας την ελπίδα, οι επόμενες γενιές να μη γνωρίζουν γιατί γράφτηκε. 

Οι παρευρισκόμενοι

Από την πολιτική ηγεσία, παρόντες είναι ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανου, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας Πανίκος Σταυρινίδης, η Έλση Χριστόφια η Ανδρούλλα Βασιλείου και ο γ.γ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Η ηθοποιός Πόπη Αβρααμ απήγγειλε ποίημα της Νεσιέ Γιασίν, ενώ αναμένεται κοινή διακήρυξη από τις 120 οργανώσεις που διοργανώνουν την εκδήλωση. 

Τα μηνύματα

Η «Κ», μιλώντας με Ε/κ παρευρισκομένους για ποιό λόγο βρίσκονται στην εκδήλωση είπαν τα εξής: ήρθαμε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα την ώρα που οι δύο ηγέτες βρίσκονται στο Μον Πελερέν για τις διαπραγματεύσεις, να ενισχύσουμε τις προσπάθειές τους με τη συγκέντρωσή μας, να διατρανώσουμε το μήνυμα οτι θέλουμε να ζήσουμε ενωμένοι, να έχουμε ειρήνη στο νησί μας.

Ο 28χρονος Σελτζουκ ο οποίος διαμένει στην κατεχόμενη Λευκωσία λέει στην «Κ» οτι φαντάζεται την Κύπρο ως μία χώρα που να σέβεται ο ένας τον άλλο χωρίς η γλώσσα και η θρησκεία να παίζουν ρόλο για την αρμονική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων και αυτό είναι το μήνυμα που ήθελε να στείλει με την παρουσία του στην εκδήλωση. 

Οι παρευρισκόμενοι κρατούν άσπρα μπαλόνια και συμβολικά άφησαν λευκά περιστέρια. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση