ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνoυν Κύπρος και Ελλάδα στο Ισραήλ

Επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως πολύ αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά του συντονισμού των ενεργειών αποστολής τριών αεροσκαφών CL-415 και ένα C 130 και προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ, για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου, με πρωτοβουλία του δεύτερου, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να συνδράμει η Ελλάδα στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Εξάλλου σε ανάρτηση του στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι η Λευκωσία αποστέλνει δυνάμεις στο Ισραήλ μετά από έκκληση της Ισραηλινής Κυβέρνησης.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε στις δέκα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθουπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου για ενημέρωση για τις πυρκαγιές στην γειτονική χώρα αλλά και για το Κυπριακό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση