ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστρέφει αύριο η αποστολή στο Ισραήλ

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στην έκκληση για βοήθεια στις πυρκαγιές

ΚΥΠΕ

Η κυπριακή αποστολή, η οποία μετέβη το Σάββατο στο Ισραήλ προκειμένου να συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, μετά και την αξιολόγηση της κατάστασης, αναχωρεί από τη χώρα αύριο Τρίτη μετά το μεσημέρι για Κύπρο.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι οι ισραηλινές αρχές εξέφρασαν τη βαθιά τους εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που είχαν από την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα τους.

«Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, από την πρώτη στιγμή, ήταν σε συνεχή επαφή με το Αρμόδιες Υπηρεσίες στο Ισραήλ, αλλά και με την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Κύπρο, δηλώνοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποστείλει βοήθεια. Μετά και την υποβολή επίσημου πλέον αιτήματος από το Κράτος του Ισραήλ, υπό τον συντονισμό της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας και μετά από επικοινωνία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και το Υπουργείο Εξωτερικών, στάλθηκε στις 24/11/2016 το πρωί ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Αir Τractor του Τμήματος Δασών, αποτελούμενο από τον πιλότο, το μηχανικό και 4 άτομα υποστηρικτικό προσωπικό. Στις 26/11/2016 και αφού η πυρκαγιά δεν υποχωρούσε η Κυπριακή Δημοκρατία απέστειλε πεζοπόρο τμήμα πυρόσβεσης, αποτελούμενο από 28 πυροσβέστες, 24 διασώστες της Πολιτικής Άμυνας και 17 δασοπυροσβέστες», πρόσθεσε.

Επικεφαλής της κυπριακής αποστολής στο Ισραήλ, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, είχε τεθεί ο αν. Διευθυντής Πολιτικής Άμυνας Χρυσήλιος Χρυσηλίου, ο οποίος ενημέρωνε συνεχώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην Κύπρο.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το Κράτος του Ισραήλ, είχε αποστείλει βοήθεια στην Κύπρο κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στις περιοχές Αργάκα και Σολέα, συμβάλλοντας σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσής τους.

«Η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ αποτελεί συνέχεια των άριστων σχέσεων που διατηρούν μεταξύ τους οι δύο χώρες δια μέσου των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών», κατέληξε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , η σύζυγος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, κ. Νετανιάχου, επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα τον κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Χάιφας και είχε συνάντηση με μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι επιχειρούν και εργάζονται εκεί.

Εξέφρασε στους Κύπριους πυροσβέστες τις θερμές της ευχαριστίες για την άμεση και ουσιαστική βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου προς το Ισραήλ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση