ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται οι βροχές, πέφτει η θερμοκρασία

Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής η παρέμβαση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η βροχή που πέφτει από νωρίς το απόγευμα σε Λευκωσία και Λεμεσό είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποιοι δρόμου στην επαρχία Λεμεσού. Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρά τα όποια προβλήματα προκλήθηκαν δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία δέχτηκε μέχρι στιγμής μία κλήση για απεγκλωβισμό οδηγού στη Λεμεσό. Ωστόσο μέχρι την άφιξη του πυροσβεστικού οχήματος στην σκηνή, το πρόβλημα είχε λυθεί.

Οι βροχές αναμένεται να συνεχίσουν και αύριο σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας, καθώς την Κύπρο επηρεάζει, πιο εξασθενημένα, το σύστημα το οποίο έπληξε τις τελευταίες μέρες Ιταλία και Ελλάδα.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως στην περιοχή Τροόδους επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά ο καιρός

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα προς τις πρωινές ώρες. Κατά τόπους οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά τοπικά στα παράλια και σε περιοχή καταιγίδας μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Το βράδυ της Τετάρτης είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε ορεινές περιοχές, το βράδυ της Πέμπτης.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι κυρίως και μετά αναμένεται σταδιακή βελτίωση σε αρκετές περιοχές. Σε ορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή.

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα της Κύπρου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενημερώνει ότι σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10 π.μ., οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 37 μg/m3 και 109 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή είναι πιθανό να υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, κυμάνθηκε μεταξύ 31 και 59 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Επίσης απαιτείται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά) αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους. Επιπλέον, συστήνεται όπως οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X