ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανάγκη νέου πυροσβεστικού σταθμού στο Βασιλικό μετά την πυρκαγιά

Η φωτιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό κτύπησε κόκκινο συναγερμό στην Πυροσβεστική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ανάγκη να λειτουργήσει νέος πυροσβεστικός σταθμός στο χώρο του Βασιλικού, κατέδειξε η σημερινή μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα για την κατάσβεση της, και σκορπώντας τον τρόμο στους κάτοικους της περιοχής.

Τα χειρότερα ευτυχώς αποφέχθηκαν, καθώς η φωτιά κατασβέστηκε μία ώρα αργότερα, ωστόσο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, κατέστησε σαφές ότι ο χρόνος ανταπόκρισης θα μειωθεί αισθητά αν λειτουργήσει εντός του χώρου του Βασιλικού, νέος πυροσβεστικός σταθμός.

Όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας, ήδη η Πυροσβεστική βρίσκεται στη διαδικασία ανέγερσης του σταθμού και πρόσληψης προσωπικού το οποίο θα τον στελεχώσει.

«Η ανέγερση του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού θα αρχίσει εντός του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018».

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, με μαύρους καπνούς να καλύπτουν την περιοχή. Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν επτά πυροσβεστικά οχήματα, από την ΕΜΑΚ Κοφίνου και τους πυροσβεστικου΄ς σταθμούς Λεμεσού και Λάρνακας. Υπήρχαν φόβοι για τραυματίες και για καθολικό μπλακ άουτ, οι ποίοι ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από ανάφλεξη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του συστήματος αποθείωσης της Μονάδας 3, η οποία ήταν εκτός λειτουργίας. Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το το σχέδιο άμεσης επέμβασης.

Στην σκηνή έσπευσε η ηγεσία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ για το περιστατικό είχαν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

Με το πρώτο φως της μέρας η Πυροσβεστική συ συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία θα διερευνήσουν τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς ενώ θα γίνει συνολική εκτίμηση της ζημιάς.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X